Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μέρκελ: Σημαντική η συνεργασία με τη Μόσχα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, η συνεργασία με τη Μόσχα στη μάχη κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, δήλωσε σήμερα κατά την ομιλία που απηύθυνε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
"Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί" είπε η Μέρκελ. Σημειώνεται ότι στο ακροατήριο βρισκόταν μεταξύ άλλων και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Η Μέρκελ, η οποία έχει επικρίνει την αμερικανική απαγόρευση εισόδου σε πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό
πληθυσμό, υπογράμμισε ότι το ίδιο το ισλάμ δεν αποτελεί την πηγή της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε πως έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
Η Γερμανία, η οποία δέχεται αυξανόμενη πίεση από Αμερικανούς ηγέτες να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, θα κάνει "ό,τι είναι δυνατό» για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024" δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στη διάσκεψη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε επίσης ότι θα ήθελε να συζητήσει με τη Ρωσία το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των πλαστών ειδήσεων, αλλά πρόσθεσε πως είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο το πρόβλημα των πλαστών ειδήσεων θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη.

Ξέρουμε πως η Ρωσία γνωστοποιεί πολύ ανοικτά ότι θεωρεί τις υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις μορφή άμυνας


"Αν ήταν να εκφράσω κάποια επιθυμία, θα έλεγα πως είναι πολύ καλό να τεθεί αυτό το θέμα, για παράδειγμα, στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των συνομιλιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας" δήλωσε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για το θέμα των πλαστών ειδήσεων.

"Υπάρχει πρόβλημα με την αξία του ευρώ"

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε επιπλέον ότι σήμερα υπάρχει ένα "πρόβλημα" με την αξία του ευρώ, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της Ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.
"Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην Ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ" δήλωσε η Μέρκελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, κάνοντας μια μάλλον ασυνήθιστη γι' αυτήν αναφορά στη νομισματική πολιτική.
"Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος".
Η Μέρκελ διατύπωσε τα σχόλια αυτά στον απόηχο δηλώσεων ενός εμπορικού σύμβουλου του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, ο οποίος είχε κατηγορήσει τη Γερμανία ότι επωφελείται από ένα "καταφανώς υποτιμημένο" ευρώ.
http://www.msn.com/en-us/news/world/%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82/ar-AAn4GZg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μίκης Θεοδωράκης: «Πράξη εθνικής μειοδοσίας η υποχώρηση στο όνομα της πΓΔΜ»

Με κείμενό του στην  ιστοσελίδα mikistheodorakis.gr ,   ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων,   πράξη εθνικής μειοδοσίας...