Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Γεννηματά: Δεν δήλωσα ποτέ «πρώτα το κόμμα, μετά η χώρα»

Διέψευσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι είπε σε συνέντευξή της «πρώτα το κόμμα και μετά η χώρα».
Η Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική της συνέντευξη το Star και στην Πόπη Τσαπανίδου ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε: «Δεν έχω δώσει καμία συνέντευξη που να περιλαμβάνει το περιεχόμενο που μου λέτε ότι βάζουμε «πρώτα το κόμμα, μετά τη χώρα». Σεβαστές οι απόψεις των δημοσιογράφων και οι εκτιμήσεις τους, οι απόψεις όμως οι δικές μου καθορίζονται και αποτυπώνονται από τη γραμμή του Κόμματος και αποτυπώνονται στις συνεντεύξεις που δίνω η ίδια». Πρόσθεσε μάλιστα: «Και για να τελειώνουμε, δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν. Η
Παράταξή μου και εγώ προσωπικά έχουμε βάλει το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον, το πληρώσαμε ακριβά, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».
Υπενθύμισε δε ότι «το καλοκαίρι του ’15 βάλαμε πλάτη και έβαλα πλάτη προσωπικά ήμουν μόλις ένα μήνα εκλεγμένη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να μη βρεθεί η χώρα έξω από την Ευρωζώνη, κυρίως για λόγους εθνικής ασφάλειας και δευτερευόντως για οικονομικά ζητήματα. Και τότε εγώ δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα. Δεν ζήτησα να μπω στην Κυβέρνηση, ούτε να γίνω Αντιπρόεδρος».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέληξε λέγοντας: «Το εθνικό συμφέρον είναι πάνω απ' όλα. Αλλά το εθνικό συμφέρον δεν εξυπηρετείται από το διχασμό και την πόλωση».
Η Φώφη Γεννηματά, επέμεινε πάντως ότι για την Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης απαιτείται τα δύο πρώτα Κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους γύρω από ένα σχέδιο μεγάλων επενδύσεων, μεγάλων μεταρρυθμίσεων.
«Αυτή τη στιγμή τα δυο πρώτα κόμματα είναι φανερό ότι δεν θέλουν. Υπονομεύουν την υπόθεση της συνεννόησης, υπονομεύουν και το μέλλον της χώρας. Αυτή τη στιγμή τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν την κύρια ευθύνη για να οδηγηθεί η χώρα με ασφάλεια έξω από την κρίση και τα Μνημόνια. Και όλες οι υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη που βγήκαν από τα οικονομικά προβλήματα και τα μνημόνια, το πέτυχαν γιατί μπόρεσαν να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις τους τόπου τους. Αυτό που δεν έχουμε καταφέρει εμείς μετά από επτά χρόνια. Το δίπολο Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Δημοκρατία, δεν οδηγεί με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση».
Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα των εκλογών, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε:
«Δεν είμαστε πιο κοντά σε κανέναν, ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναγκαίες οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί, αλλά εγώ απαντώ και σε κάποιους που ανησυχούν για την επόμενη μέρα των εκλογών, ότι πρώτον πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών, γι' αυτό γίνονται για να δούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».
Διερωτήθηκε δε «γιατί υπάρχει ηττοπάθεια; Γιατί αποκλείει κάποιος να είναι δεύτερη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη; Εμείς αγωνιζόμαστε σκληρά για να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και να έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε εθνική γραμμή για τον τόπο».
Σχολιάζοντας τις διαφωνίες στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε: «Εμείς διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο με την αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων για να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση. Η γραμμή μας είναι πάρα πολύ καθαρή. Και επειδή ακούγονται πολλές διαφορετικές απόψεις, οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, η γραμμή είναι μία και είναι αποφασισμένη από τα κεντρικά μας όργανα. Δώστε μας τη δύναμη – αυτό λέμε στους Έλληνες πολίτες - να μπορέσουμε να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση».
Αναφερόμενη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριξε ότι «ενοχλεί πολλούς. Κατά κύριο λόγο το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Τους χαλάμε τη σούπα». Διεμήνυσε μάλιστα στο εσωτερικό του κόμματος ότι «η δυναμική είναι τέτοια, που νομίζω ότι δεν σταματά και έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτή τη δυναμική να είμαστε όσο πιο ενωμένοι γίνεται. Ο λόγος μας να είναι όσο πιο κοινός και σταθερός, να μην θολώνουμε το μήνυμά μας, γιατί έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στη Δημοκρατική Παράταξη και απέναντι στον τόπο».
http://www.matrix24.gr/2017/02/gennimata-den-dilosa-pote-prota-to-komma-meta-i-chora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...