Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαντορινιός: Αποφύγαμε αυτό που ζητούσε το ΔΝΤ

«Αυτό που αποφύγαμε, είναι αυτό που ζητούσε το ΔΝΤ. Να πάρουμε δηλαδή επιπλέον μέτρα δημοσιονομικού κόστους. Αποφύγαμε ακόμα να υπάρξει περισσότερη λιτότητα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Για το αφορολόγητο, ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι «είναι όντως ένα ζήτημα που προφανώς θα αναγκάσει κάποιους που δεν πληρώνουν ή πληρώνουν λίγα, να πληρώσουν περισσότερα».
Στο ερώτημα εάν η μείωση του αφορολόγητου θα συνοδευθεί και από μείωση του χαμηλού φορολογικού συντελεστή, ώστε να υπάρξει μηδενική δημοσιονομική επιβάρυνση, απάντησε: «Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, πιθανόν και στο τέλος της άλλης εβδομάδας, θα γνωρίζουμε ποια θα είναι αυτά τα μέτρα, πώς θα συνδυαστούν μεταξύ τους, γιατί θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα, οπότε θα πρέπει να δούμε το ισοζύγιο, και με αυτήν τη λογική πιστεύω ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα αποφασίσει τι θα κάνει. Η
διαδικασία των τεχνικών κλιμακίων, από τη στιγμή που υπάρχει πολιτική συμφωνία, θα είναι σχετικά εύκολη διαδικασία».
Επίσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως δεν θα χρειαστεί -αυτήν τη στιγμή- δημοψήφισμα για την έγκριση του πακέτου μέτρων από τον λαό, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «από κει και πέρα θα το δούμε. Το δημοψήφισμα δεν έγινε για μέτρα, έγινε για μία νέα συμφωνία. Δεν μπορείς να προκαθορίσεις πολιτικές εξελίξεις, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος αυτήν τη στιγμή για κάποιο δημοψήφισμα».
Τέλος, ο κ. Σαντορινιός επεσήμανε «κόκκινη γραμμή, αυτήν τη στιγμή, είναι να μην επιβαρυνθεί επιπλέον ο κόσμος της εργασίας».
http://www.topontiki.gr/article/209001/santorinios-apofygame-ayto-poy-zitoyse-dnt

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!