Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Σαντορινιός: Αποφύγαμε αυτό που ζητούσε το ΔΝΤ

«Αυτό που αποφύγαμε, είναι αυτό που ζητούσε το ΔΝΤ. Να πάρουμε δηλαδή επιπλέον μέτρα δημοσιονομικού κόστους. Αποφύγαμε ακόμα να υπάρξει περισσότερη λιτότητα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Για το αφορολόγητο, ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι «είναι όντως ένα ζήτημα που προφανώς θα αναγκάσει κάποιους που δεν πληρώνουν ή πληρώνουν λίγα, να πληρώσουν περισσότερα».
Στο ερώτημα εάν η μείωση του αφορολόγητου θα συνοδευθεί και από μείωση του χαμηλού φορολογικού συντελεστή, ώστε να υπάρξει μηδενική δημοσιονομική επιβάρυνση, απάντησε: «Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, πιθανόν και στο τέλος της άλλης εβδομάδας, θα γνωρίζουμε ποια θα είναι αυτά τα μέτρα, πώς θα συνδυαστούν μεταξύ τους, γιατί θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά μέτρα, οπότε θα πρέπει να δούμε το ισοζύγιο, και με αυτήν τη λογική πιστεύω ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα αποφασίσει τι θα κάνει. Η
διαδικασία των τεχνικών κλιμακίων, από τη στιγμή που υπάρχει πολιτική συμφωνία, θα είναι σχετικά εύκολη διαδικασία».
Επίσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως δεν θα χρειαστεί -αυτήν τη στιγμή- δημοψήφισμα για την έγκριση του πακέτου μέτρων από τον λαό, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «από κει και πέρα θα το δούμε. Το δημοψήφισμα δεν έγινε για μέτρα, έγινε για μία νέα συμφωνία. Δεν μπορείς να προκαθορίσεις πολιτικές εξελίξεις, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος αυτήν τη στιγμή για κάποιο δημοψήφισμα».
Τέλος, ο κ. Σαντορινιός επεσήμανε «κόκκινη γραμμή, αυτήν τη στιγμή, είναι να μην επιβαρυνθεί επιπλέον ο κόσμος της εργασίας».
http://www.topontiki.gr/article/209001/santorinios-apofygame-ayto-poy-zitoyse-dnt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...