Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πεθαμένο το «κεκτημένο της ΕΕ»

Τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο». Την κυνική αυτή απάντησε έδωσε γραπτώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο αίτημα δύο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζητούν την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα ως κύριας συνιστώσας του λεγόμενου ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.
Παρά τις «διευκρινίσεις» που ακολούθησαν, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν ομολογεί ότι στις χώρες που βρίσκονται σε μνημόνια δεν ισχύει ο πολυδιαφημισμένος Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ του παρελθόντος. Τον Σεπτέμβρη του 2014, σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε διευκρινίσει ότι το
δίκαιο των δανειστών υπερισχύει το ευρωπαϊκού και τα θεμελιώδη δικαιώματα μπαίνουν στον γύψο!
Η κυβέρνηση επομένως γνώριζε πολύ καλά, όταν ψήφιζε νέα μνημόνια, ότι η επιλογή της αποτελεί ταφόπλακα για το όποιο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Ας αφήσει, λοιπόν, τα κροκοδείλια δάκρυα για τη χαμένη τιμή του δήθεν «ευρωπαϊκού ιδεώδους».
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/02/27/%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B5/#more-86744

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!