Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αξιολόγηση και συνέδριο Δημ. Συμπαράταξης επί τάπητος

Η αξιολόγηση της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας και η προετοιμασία του οδικού χάρτη για το συνέδριο της Δημ. Συμπαράταξης τον Ιούνιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες στη Βουλή τέσσερις αρχηγοί των επιμέρους πολιτικών φορέων. Η κ. Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ), ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ), ο Γιώργος Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ) και ο Γιάννης Τούντας (Κινήσεις Πολιτών), όπως αναφέρουν συνεργάτες τους, καθιερώνουν ένα σταθερό κύκλο επαφών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι θεσμικές διαδικασίες και να συγκροτηθεί η επιτροπή που θα αναλάβει την εξειδίκευση του οδικού χάρτη για το συνέδριο. Κοινή βούληση, πάντως, είναι να επιταχύνουν τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, ώστε όλα να γίνουν έγκαιρα. Παράλληλα, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις τρέχουσες εξελίξεις και στο –κατά κοινή εκτίμηση– δύσκολο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Το κλίμα στη διαπραγμάτευση θεωρείται ότι έχει δυσκολέψει και φορτιστεί αρνητικά,
ενώ έντονος προβληματισμός εκδηλώνεται και για την τεταμένη ατμόσφαιρα στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων. Χθες, η κ. Γεννηματά, στον απόηχο της νέας προκλητικής κίνησης της Τουρκίας, μίλησε για «απαράδεκτες προκλήσεις» και υπογράμμισε ότι «στα εθνικά θέματα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Να μην εγκλωβιστούμε όμως στα παιχνίδια τεχνητής έντασης των Τούρκων».

Η επικεφαλής της Δημ. Συμπαράταξης είχε, επίσης, χθες συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ και, αμέσως μετά, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι «διαλύει συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Τόνισε, δε, ότι «είναι ώρα για αναγέννηση του ΕΣΥ με ριζικές ανατροπές και επαρκή χρηματοδότηση».

Στη Χαρ. Τρικούπη δίνουν μεγάλη σημασία σε δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Μαρτίου και στις οποίες επενδύουν σημαντικά για την επιβεβαίωση της αναγεννημένης δυναμικής που θεωρούν ότι καταγράφεται. Η πρώτη εκδήλωση, που θα γίνει στις 6/3 σε πολυχώρο στον Κεραμεικό, αφορά τη νέα γενιά και στόχος είναι να σηματοδοτήσει τη βούληση για ανάδειξη και αξιοποίηση νέων στελεχών. Η δεύτερη εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 11/3 και αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έναν χώρο στον οποίο η Δημ. Συμπαράταξη θεωρεί ότι ανακτά αυξημένη διείσδυση.
http://www.kathimerini.gr/896964/article/epikairothta/politikh/a3iologhsh-kai-synedrio-dhm-symparata3hs-epi-taphtos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!