Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To ΕΓΚΛΗΜΑ των Μνημονίων σε έναν πινάκα

Αυτός ο πίνακας που συγκρίνει τις κρίσεις,τη χρονική διάρκεια τους και το επίπεδο του ΑΕΠ σε 4 διαφορετικά κράτη και οικονομικές περιοχές είναι αδιάψευστος μάρτυρας του εγκλήματος που συντελείται στη χώρα μέσω των μνημονίων και με πρωταγωνιστικό μοχλό πίεσης το σκληρό νόμισμα.
Βλέπουμε πως η μεγάλη κρίση του 1929 στις ΗΠΑ διήρκεσε περίπου 7 χρόνια και στο τέλος της το ΑΕΠ της χώρας είχε έλθει στα επίπεδα προ κρίσης.Κύριος μοχλός εξόδου από την κρίση ήταν η επιθετική αντιμετώπιση της (μέσω τόνωσης της ζήτησης που ήλθε από αυξήσεις μισθών και περιορισμένη διαγραφή ιδιωτικών χρεών) και η διαχείριση της μέσω της νομισματικής πολιτικής (υποτίμηση).
Η κρίση στις ασιατικές χώρες διήρκεσε 4 χρόνια το πολύ και στο τέλος της το ΑΕΠ των κρατών αυτών ήταν μεγαλύτερο από αυτό προ κρίσης.Κύριος μοχλός αντιμετώπισης της η

υποτίμηση των νομισμάτων.
Στην ευρωζώνη η κρίση…πέρασε και δεν ακούμπησε κι αυτό γιατί τα βάρη της τα σήκωσαν τα κράτη που μπήκαν σε μνημόνια,δηλαδή η Ελλάδα,η Πορτογαλία,η Ιρλανδία,η Κύπρος και εν μέρει η Ισπανία.
Στην Ελλάδα η κρίση συνεχίζεται αμείωτη και το ΑΕΠ διαρκώς πέφτει γιατί η Ελλάδα,πέρα από το γεγονός ότι σήκωσε τα βάρη της ευρωπαϊκής κρίσης,δεν μπορεί λόγω της συμμετοχής της στην ευρωζώνη να κάνει αυτό που έκαναν τα άλλα κράτη για να βγουν απ’ αυτή (τόνωση ζήτησης μέσω αύξησης μισθών,υποτίμηση νομίσματος)!
Καθίσταται λοιπόν ανάγκη η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη – γεγονός που θα επιφέρει και τη ρήξη με την Ε.Ε. και την έξοδο από αυτήν – και η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος ώστε να μπορέσει η χώρα να κάνει τα πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση και προς όφελος του λαού. 
Φυσικά,το νόμισμα από μόνο του δεν είναι ικανό να λύσει όλα τα προβλήματα μιας και θα πρέπει να γίνει στάση πληρωμών και αθέτηση του χρέους,ακύρωση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων,εθνικοποίηση τραπεζικού συστήματος και των εταιρειών στρατηγικού χαρακτήρα για την οικονομία,παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω ενός ριζοσπαστικού φιλολαϊκού προγράμματος.

http://papaioannou-giannis.net/2017/02/18/to-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B1/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!