Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σόιμπλε: «Ποτέ δεν απείλησα με Grexit, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο»


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, σε μια... σπάνια θετική δήλωση σχετικά με την πορεία της χώρας μας. Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε αρνήθηκε ότι απείλησε την Ελλάδα με Grexit, λέγοντας ότι δεν είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο γερμανός υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει. «Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)» υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin.
Ο Β. Σόιμπλε είπε επιπλέον ότι στέλνει στην Ελλάδα το ίδιο μήνυμα που είχε λάβει κατά τη
διάρκεια της οικονομικής κρίσης από θεσμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα». Ωστόσο συμπλήρωσε πως «είμαι πεπεισμένος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε επίσης ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Θεωρώ πως ναι» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημείωσε εξάλλου πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων. «Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο ARD: «Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος».
http://www.eklogika.gr/news/Soimple-%C2%ABPote-den-apeilhsa-me-Grexit-h-Ellada-vrisketai-sto-swsto-dromo%C2%BB-19-02-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μίκης Θεοδωράκης: «Πράξη εθνικής μειοδοσίας η υποχώρηση στο όνομα της πΓΔΜ»

Με κείμενό του στην  ιστοσελίδα mikistheodorakis.gr ,   ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων,   πράξη εθνικής μειοδοσίας...