Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ενας στους τέσσερις επενδυτές αναμένει διάσπαση της Ευρωζώνης μέσα στους επόμενους μήνες

Ο αριθμός των επενδυτών που αναμένουν ότι η Ευρωζώνη θα χάσει τουλάχιστον ένα κράτος μέλος της τους επόμενους μήνες έχει αυξηθεί, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης κρίνεται σήμερα υψηλότερος απ' ό,τι ήταν στο απόγειο της κρίσης χρέους το 2012/2013.
Οι χώρες που προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές είναι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Sentix, ο μηνιαίος δείκτης 'διάσπασης της Ευρωζώνης', που καταρτίζεται βάσει έρευνας που διενεργείται με τη συμμετοχή περίπου 1.000 θεσμικών και μη επενδυτών, ενισχύθηκε στο 25,2% τον Φεβρουάριο από 21,3% τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει πως ένας στους τέσσερις επενδυτές πιστεύει τώρα πως τουλάχιστον ένα κράτος μέλος της ευρωζώνης θα αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Παράλληλα, ο δείκτης που 'μετρά' τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης ενισχύθηκε πάνω από το 45%, ξεπερνώντας τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2012/2013, σύμφωνα με τη Sentix.
'Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, η κρίση της ευρωζώνης επιστρέφει στο προσκήνιο', ανέφερε ο ερευνητής της Sentix, Manfred Huebner. 'Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι διαφορετική. Οι πρωταγωνιστές έχουν αυξηθεί, αφού η Γαλλία και η Ιταλία είναι επίσης υποψήφιες για έξοδο, μαζί με την Ελλάδα'.
Ο υποδείκτης για την Ελλάδα έδειξε πως περίπου ένας στους πέντε επενδυτές αναμένει η χώρα να φύγει από την ευρωζώνη, ενώ ο κίνδυνος αποχώρησης της Ιταλίας είναι χαμηλότερος, γύρω στο 14%.
Αντιθέτως, ο υποδείκτης για τη Γαλλία αυξήθηκε στο 8,4%, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής στην έρευνα, σύμφωνα με τη Sentix.
http://www.msn.com/el-gr/weather/topstories/%e2%80%8b%c2%ab%ce%be%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b5%c2%bb-%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%bd%ce%b1/ar-AAnCUDT?li=BBqxRPj&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...