Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενας στους τέσσερις επενδυτές αναμένει διάσπαση της Ευρωζώνης μέσα στους επόμενους μήνες

Ο αριθμός των επενδυτών που αναμένουν ότι η Ευρωζώνη θα χάσει τουλάχιστον ένα κράτος μέλος της τους επόμενους μήνες έχει αυξηθεί, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης κρίνεται σήμερα υψηλότερος απ' ό,τι ήταν στο απόγειο της κρίσης χρέους το 2012/2013.
Οι χώρες που προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές είναι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Sentix, ο μηνιαίος δείκτης 'διάσπασης της Ευρωζώνης', που καταρτίζεται βάσει έρευνας που διενεργείται με τη συμμετοχή περίπου 1.000 θεσμικών και μη επενδυτών, ενισχύθηκε στο 25,2% τον Φεβρουάριο από 21,3% τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει πως ένας στους τέσσερις επενδυτές πιστεύει τώρα πως τουλάχιστον ένα κράτος μέλος της ευρωζώνης θα αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Παράλληλα, ο δείκτης που 'μετρά' τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης ενισχύθηκε πάνω από το 45%, ξεπερνώντας τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2012/2013, σύμφωνα με τη Sentix.
'Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, η κρίση της ευρωζώνης επιστρέφει στο προσκήνιο', ανέφερε ο ερευνητής της Sentix, Manfred Huebner. 'Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι διαφορετική. Οι πρωταγωνιστές έχουν αυξηθεί, αφού η Γαλλία και η Ιταλία είναι επίσης υποψήφιες για έξοδο, μαζί με την Ελλάδα'.
Ο υποδείκτης για την Ελλάδα έδειξε πως περίπου ένας στους πέντε επενδυτές αναμένει η χώρα να φύγει από την ευρωζώνη, ενώ ο κίνδυνος αποχώρησης της Ιταλίας είναι χαμηλότερος, γύρω στο 14%.
Αντιθέτως, ο υποδείκτης για τη Γαλλία αυξήθηκε στο 8,4%, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής στην έρευνα, σύμφωνα με τη Sentix.
http://www.msn.com/el-gr/weather/topstories/%e2%80%8b%c2%ab%ce%be%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b5%c2%bb-%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%bd%ce%b1/ar-AAnCUDT?li=BBqxRPj&ocid=mailsignout

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!