Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόσφυγες " άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού "

Του Δημήτρη Νίκογλου

Ξεριζωμός σημαίνει αποχώρηση από τον τόπο γέννησής σου, σημαίνει αποχώρηση δια της βίας και ως είθισται  παρά την θέλησή  σου.
Πολλές φορές έχω ακούσει και στον δικό μου κύκλο να λέγονται και να υποστηρίζονται με μένος απόψεις του τύπου, να φύγουνε από δω οι πρόσφυγες, τι δουλειά έχουν αυτοί στην Ελλάδα, τι μας ήρθαν όλοι εδώ; λες και ο τόπος που εντελώς τυχαία γεννηθήκαμε και κατοικούμε είναι αγορασμένος ή τον έχουμε κατ' αποκλειστικότητα δικό μας.
Πολλές φορές έχω νιώσει ντροπή από συμπεριφορές ανθρώπων που με τον φόβο τους και μόνο μήπως και χάσουν την βόλεψή τους, γίνονται επικίνδυνα ρατσιστές.
Δεν μπορώ όμως να κρύψω και την υπερηφάνεια μου για ορισμένους συμπολίτες μας που με όλη
τους την αγάπη προσέφεραν και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις όποιες υπηρεσίες τους, δίνοντας χρόνο από τον χρόνο τους, φαγητό από το φαγητό τους και πολύ πολύ αγάπη γι αυτούς τους ανθρώπους.
Πόσο σκληρός μπορεί να είσαι ώστε να μην λυγίσεις στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου και σε απόγνωση ανθρώπου, στην εικόνα ενός υποσιτισμένου παιδιού, στην εικόνα της μάνας εκείνης που η αγωνία είναι ζωγραφισμένη στα μάτια της για το αβέβαιο μέλλον των παιδιών της.

Για να κατανοήσεις τον πόνο, την αγωνία, τον φόβο του κάθε ανθρώπου που η ανάγκη τον έκανε μετανάστη, θα πρέπει να βάλεις στην θέση του τον εαυτό σου, μόνο έτσι θα μπορέσεις να αναθεωρήσεις την σκέψη σου και κατ' επέκταση την στάση σου.

Είμαστε λαός που τον ξεριζωμό και την προσφυγιά τα ζήσαμε στο πετσί μας, και παρόλα αυτά βλέπουμε συμπεριφορές που αλλοιώνουν την εικόνα της φιλοξενίας που μας διακρίνει, το καλό όμως είναι πως ετούτες οι συμπεριφορές είναι μεμονωμένες και περιθωριοποιούνται από το μεγάλο πλήθος της προσφοράς, και της ανθρωπιάς.

Πολλές φορές η κριτική που προσφέρει η σιγουριά του καναπέ γίνεται χωρίς φίλτρα λογικής διότι αν είχαμε αναλογιστεί το ρίσκο του ταξιδιού αυτών των ανθρώπων, θα είχαμε καταλάβει πως πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής και θανάτου, ένα ταξίδι που για πολλούς είχε μόνο αφετηρία, και ένα μακάβριο τέλος.
Και να θυμάστε φίλοι μου πως από τύχη δεν είμαστε στην θέση τους, μια θέση δύσκολη, και πως να μην είναι δύσκολη θα μου πείτε αφού η λέξη κατανόηση χρήζει ανάγνωσης λεξικού για μερικούς..
Αν δεν μπορείς λέει να κάνεις καλό μην κάνεις τουλάχιστον κακό, το όλοι μαζί να ενώνει λαούς και ανθρώπους χωρίς αποκλεισμούς .
Δεν υπάρχουν αυτοί και εμείς φίλοι μου, υπάρχουν μόνο άνθρωποι, έτσι απλά ... 

Blogger Dimitris Nikogloy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!