Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ δεσμεύεται να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

"Υπό την προεδρία Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαφυλάξουν ότι το Ιράν δεν θα αναπτύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα και όπλα ικανά να αποτελέσουν απειλή για τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ή το Ισραήλ" τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.
Στην πρώτη μείζονα ομιλία εξωτερικής πολιτικής από τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ που απηύθυνε ο Πενς στη Σύνοδο για την Ασφάλειας στο Μονάχο, υποστήριξε ότι η πυρηνική συμφωνία που υπέγραψε η Τεχεράνη με τις παγκόσμιες δυνάμεις αφήνει περιθώριο στο Ιράν να αποτελεί στο εξής απειλή για το Ισραήλ, ενδεχομένως και την υφήλιο. Νωρίτερα ο Πενς προειδοποίησε τους συμμάχους ότι
πρέπει να πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί για να στηρίξουν το ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι πολλοί δεν έχουν "μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη οδό" για να το κάνουν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να τιμήσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ και να αποκλιμακώσει τη βία στην ανατολική Ουκρανία.
"Να ξέρετε το εξής: οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να θεωρούν τη Ρωσία υπόλογη, ακόμη κι όταν προσπαθούμε να βρούμε νέο κοινό έδαφος που, όπως γνωρίζετε, ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί" είπε ο Πενς, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της ομιλίας του.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

Το δίλημμα, πρόοδος ή συντήρηση είναι διαχρονικό και καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος" αναφέρει σε συνέντευξή του στ...