Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλεξιάδης: Να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με άλλο φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας

«Ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ εσόδων από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να υλοποιηθεί με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από άλλο φόρο, στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που θα στοχεύει πολύ περισσότερο την μεγάλη περιουσία, λιγότερο τη μεσαία και καθόλου την πρώτη κατοικία ή ένα μικρό ακίνητο», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο τόνισε: «Είμαι αναφανδόν υπέρ αυτού που ζητούσε ο Συνασπισμός από τη δεκαετία του '90, για φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που να μεταφέρει τα βάρη από τις μικρές στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες».

Ακόμη υπογράμμισε ότι παρά τις προσπάθειες και επί δικής του παρουσίας στο ΥΠΟΙΚ, «ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος, δεν κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη».
Στις κατηγορίες της κυβέρνησης για υπεροφορολόγηση ο κ. Αλεξιάδης παρέθεσε ως μέτρο σύγκρισης τα περίπου 600 εκατ. ευρώ εσόδων ετησίως από την ακίνητη περιουσία μέχρι το 2010, τα οποία με τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκτινάχθηκαν στα 3,3 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στη φορολογία επισήμανε «ότι ο μεγάλος στόχος παραμένει ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου (χάνονται έσοδα περίπου 15 δισ. ευρώ ετησίως), καθώς σε επίπεδο ΑΕΠ τα έσοδα φόρων στην Ελλάδα παραμένουν χαμηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ, αλλά και η δικαιότερη κατανομή των βαρών».
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης εκτίμησε ότι «υπάρχουν δανειστές που δεν επιθυμούν να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά να επιβάλουν τους δικούς τους όρους. Αυτοί που ζητούν εκλογές στην ουσία στηρίζουν τις λογικές Σόιμπλε».
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2562423

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!