Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεβέντης: Σύντομα θα γίνουν εκλογές, θα κερδίσει η ΝΔ, αλλά θα αντέξει μόνο 4-5 μήνες

Επικριτικός για τα αποτελέσματα των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και για το πόρισμα που εκδόθηκε, εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κανένα νόημα η σύσταση της, γιατί τίποτα δεν θεράπευσε.
«Ποιος ήταν ο σκοπός της εξεταστικής; Να στείλουμε φυλακή κάποιους; Ακόμα και αυτοί που κάνανε τροπολογία για να γλιτώσουν τα τραπεζικά στελέχη που έδιναν δάνεια, δεν υπάρχουν στο πόρισμα. Η ηθική αυτουργία των πολιτικών πάει περίπατο. Νιάου - νιάου στα κεραμίδια κάνει. Εδώ μέσα ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μίλησε για δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «που
δεν πρόκειται να αποπληρωθούν», ενώ παράλληλα εξέφρασε την διαφωνία του στο να ψηφίσει η Βουλή ρύθμιση για να σωθεί το εκδοτικό συγκρότημα του ΔΟΛ.
«Είπε ο πρωθυπουργός να σώσουμε τα συγκροτήματα που έχουν χρέη. Με τι τρόπο; Όταν λέμε να σωθούν εννοούμε να μεταφερθούν στο μόνιμο υποζύγιο, τον ελληνικό λαό; Υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις σαν τον ΔΟΛ. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε την φόρμουλα αυτή για τόσες άλλες υποθέσεις πτωχεύσεων που επίσης χάνονται θέσεις εργασίας;» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.
Ακόμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να επαναφέρει στην τάξη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη για τις δηλώσεις που έκανε.
«Σε μια ώρα που κάνετε κρίσιμη διαπραγμάτευση, δεν μπορεί υπουργοί να αμφισβητούν την πορεία της χώρας. Είναι πολύ επιζήμιο. Δεν σας κάνει καλό αν είστε κόμμα της Ευρώπης», τόνισε.
Ο κ. Λεβέντης αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι άλλα λέει στις Βρυξέλλες και άλλα στη Βουλή.
«Υποψιάζομαι ότι θα περάσετε ένα υπερκόφτη χωρίς να μνημονεύονται μέτρα. Υποτιμάτε όμως και την κρίση των βουλευτών σας. Είναι πολύ κρίσιμη η ώρα για να λέτε ότι θα τα καταφέρουμε χωρίς ούτε ένα μέτρο, ότι η Ευρώπη θα υποκύψει. Τα είπατε και στο παρελθόν αυτά και τα διαψεύσατε. Θα προτιμούσα να είστε σιωπηλοί γιατί και αυτά θα τα υπογράψετε» είπε ο κ. Λεβέντης.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη «στοιχειώδους συναίνεσης των κομμάτων» αλλά και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό, ενώ τόνισε ότι οι 152 βουλευτές δεν δημιουργούν κλίμα ασφάλειας για να έρθουν στη χώρα επενδύσεις.
Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε τέλος, ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές, θα γίνει κυβέρνηση η ΝΔ αλλά, όπως είπε, ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα και να κόψει συντάξεις, «θα κάτσει 4-5 μήνες και θα καταρρεύσει» και έτσι «θα γίνουν ξανά εκλογές χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, και τότε ο ελληνικός λαός θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του».
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2562267

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!