Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πυρά Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε για την Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που θα "ακρωτηριαστεί" η Ευρωπαϊκή Ένωση από ένα Grexit έκρουσε εκ νέου σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καταφέρθηκε, χωρίς περιστροφές, κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναδέλφου του στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, ο οποίος ξανάφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει επίσης κριτική στο
πολυζητημένο θέμα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις προχθές, Πέμπτη, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Aλlgemeine Zeitung.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έρχεται η ανάπτυξη…!

Της Ζηνοβίας Σαπουνά Σ τα μέσα της εβδομάδας μια είδηση ήρθε να «ταράξει» τα ατάραχα νερά της εργασιακής ζωής των πολιτών. Επρόκειτο...