Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ αποφάσισε: Απέλαση των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κέλι δήλωσε σήμερα ότι το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε στόχο να συλληφθούν οι παράτυποι μετανάστες και να επιστραφούν στις χώρες προέλευσης τους.
Το διάταγμα «έδινε έμφαση στην αποστολή αναχαίτισης παράτυπων μεταναστών από πολλές χώρες στα σύνορα μας, τη μεταχείριση τους με ανθρωπιά και την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης τους το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Κέλι σε μια συνέντευξη Τύπου στην Γουατεμάλα.
Οι δηλώσεις του Κέλι ήρθαν μία μέρα μετά από τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που παρουσίασαν οι ΗΠΑ, που περιλαμβάνουν ένα σχέδιο για απέλαση παράτυπων μεταναστών στην χώρα από την οποία προήλθαν, που σε πολλές περιπτώσεις αυτή είναι το Μεξικό.

Ο Κέλι μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον αναμένονται να φθάσουν αργότερα σήμερα στο Μεξικό για συνομιλίες με αξιωματούχους της μεξικανικής κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλεια και την μετανάστευση.
Ο Μεξικανός ΥΠΕΞ Λουίς Βιδεγκαράι διεμήνυσε νωρίτερα σήμερα ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να δεχτεί τις νέες, «μονομερείς» προτάσεις των ΗΠΑ για τη μετανάστευση και δεν θα διστάσει να προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη για να υπερασπιστεί τους μετανάστες.

Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα με λιγότερα


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σχεδιάζει να καταστήσει την αμερικανική κυβέρνηση πιο ευέλικτη και πιο υπεύθυνη πριν από τη συνάντησή του με υψηλόβαθμους αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσουν τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους.
«Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός που κληρονομήσαμε είναι άνω κάτω. Τα οικονομικά της χώρας μας είναι χάος» τόνισε ο Τραμπ κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον διευθυντή του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Μικ Μολβέινι, μαζί και με άλλους αξιωματούχους.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είπε επιπλέον ότι το εθνικό χρέος διπλασιάστηκε τα τελευταία 8 χρόνια.
«Πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα με λιγότερα» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους.
http://www.msn.com/en-us/news/world/%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%bc%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82/ar-AAnesrp


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...