Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

άνοιξε πόλεμο με τον πλανήτη Γη

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανοίξει πόλεμο με τον πλανήτη Γη. 

Αδειοδοτεί πετρελαιαγωγούς, ανασταίνει ανθρακωρυχεία και πηγές αναφέρουν ότι έχει στα χέρια του διάταγμα για να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την καλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ για ένα καθαρό και ασφαλές μέλλον. 

Όταν πρόκειται για το κλίμα του πλανήτη, δεν έχουμε περιθώρια για τέτοιες γκάφες. Το κλίμα μας είναι εύθραυστο και ασταθές – η τελευταία εποχή των παγετώνων χρειάστηκε μόλις 6 μήνες για να χτυπήσει τη Γη. Και δε μιλάμε απλά για καταιγίδες και πλημμύρες, αλλά για μια βιβλική καταστροφή που απειλεί όλα όσα αγαπάμε! ΑΥΤΟ είναι το σενάριο που τρομάζει περισσότερο τους επιστήμονες. 


Έχουμε όμως ένα σχέδιο μάχης για να εξουδετερώσουμε την επίθεση του Τραμ: 

  • Θα συνεργαστούμε με δημάρχους και ομάδες πολιτών για να εφαρμόσουν σε τοπικό επίπεδο τις δεσμεύσεις που υπέγραψαν οι ΗΠΑ στο Παρίσι, ακόμη κι αν ο Τραμπ δεν το κάνει.
  • Θα ξεκινήσουμε μια τεράστια εκστρατεία για να σταματήσουμε τις κρατικές επιδοτήσεις σε μεγάλες εταιρείες άνθρακα και πετρελαίου, ώστε αυτά τα 1 τρισ. δολάρια των φορολογούμενων να επενδυθούν σε καθαρή ενέργεια.
  • Θα πιέσουμε χώρες με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να περάσουν νόμους που θα απαιτούν όλα τα καινούργια αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικά.
  • Θα πείσουμε τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου να χρησιμοποιούν 100% καθαρή ενέργεια.
Αν 10.000 από εμάς στηρίξουμε τώρα με μια μικρή εβδομαδιαία δωρεά, μπορούμε να αφοσιωθούμε στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου για τα επόμενα 2 χρόνια και να κάνουμε τον πλανήτη Γη ά-Τραμπ-το! 

Στήριξε για να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα να νικήσει στον αγώνα για επιβίωση: 

Το 2016 ήταν με διαφορά το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Η κλιματική αλλαγή επιταχύνεται, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πιστεύει καν σε αυτή. Εκεί που νομίζαμε ότι οι τρελοί αρνητές της κλιματικής αλλαγής είχαν εξαφανιστεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, επέστρεψαν δριμύτεροι και μάλιστα στην εξουσία της χώρας που εκπέμπει το 15% του παγκόσμιου διοξειδίου του άνθρακα! Θα χρειαστεί ένα τεράστιο παγκόσμιο κίνημα για να τους σταματήσουμε. 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε όσο κανένας άλλος. Από αρχηγούς κρατών μέχρι τον επικεφαλής του ΟΗΕ, όλοι αναγνωρίζουν τον τεράστιο ρόλο του Avaaz στην καρδιά του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Φέραμε τα πάνω κάτω με την Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα και παλέψαμε με νύχια και με δόντια για τη συμφωνία του Παρισιού, που άνοιξε το δρόμο για ένα 100% καθαρό μέλλον. Τώρα, οφείλουμε να συσπειρωθούμε ξανά για να διασώσουμε τη συμφωνία και, μαζί με αυτήν, την ανθρωπότητα. 

Αν ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας για να πιέσουμε τοπικές αρχές, κυβερνήσεις και εταιρείες να κάνουν τα επόμενα κρίσιμα βήματα προς το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων, θα δείξουμε στους αρνητές ότι η επανάσταση της καθαρής ενέργειας έχει ήδη ξεκινήσει – είτε το θέλουν είτε όχι. 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 100% καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, 100% ψαλίδι στις γελοίες επιδοτήσεις των εταιρειών πετρελαίου και άνθρακα – στήριξε με μια μικρή, εβδομαδιαία δωρεά για να το κάνουμε πραγματικότητα: 

Το Avaaz είναι σαν να γεννήθηκε για να αντιμετωπίσει κρίσεις όπως η κλιματική αλλαγή. Ένα κοινό, παγκόσμιο πρόβλημα που μόνο μαζί μπορούμε να επιλύσουμε: μόνο αν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πιέσουμε τις κυβερνήσεις μας. Το κίνημά μας έχει λάμψει το δυνατότερό του φως μπροστά σε αυτή την πρόκληση και η πίεσή μας έχει φέρει αποτελέσματα. Ας το δυναμώσουμε για να αντιμετωπίσουμε και αυτήν τη νέα απειλή.

Με ελπίδα και σεβασμό προς όλα τα μέλη αυτού του υπέροχου κινήματος,
Danny, Ricken, Emma, Alice, Diego, Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!