Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημοσκόπηση της Alco: Η πλειοψηφία συμφωνεί με τα αντισταθμιστικά

Θετικά αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των πολιτών τις παραμέτρους της συμφωνίας στο Eurogroup που αφορούν στα εργασιακά, καθώς και τα αντισταθμιστικά μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του NEWS247.
Μάλιστα, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το πάγωμα του ποσοστού ομαδικών απολύσεων αντιμετωπίζει θετικά και σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ένας στους δύο εκτιμά ότι η συμφωνία έπρεπε να κλείσει τώρα και τέσσερις στους δέκα πιστεύουν πως και με κυβέρνηση ΝΔ η συμφωνία θα έκλεινε με τα ίδια
αποτελέσματα.
Ενδιαφέρον είναι πως περίπου έξι στους δέκα δηλώνουν ότι έχουν ακούσει/διαβάσει ότι
ολοκληρώθηκε η πολιτική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα εκφράζουν άγνοια.
Πιο αναλυτικά, το 48% πιστεύει ότι η συμφωνία έπρεπε να κλείσει τώρα, ενώ το 18% δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει ώστε να επιτύχει καλύτερη συμφωνία. Το 34% επιλέγει σε αυτό το ερώτημα το "Δεν ξέρω/δεν απαντώ".
Στο ερώτημα "Το ότι η συμφωνία προβλέπει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων από 1/1/2018 είναι ένα αποτέλεσμα θετικό, μάλλον θετικό, μάλλον αρνητικό ή αρνητικό;" το 29% απαντά θετικό, το 18% μάλλον θετικό, το 9% ούτε θετικό ούτε αρνητικό, το 6% μάλλον αρνητικό, το 18% αρνητικό και το 20% δηλώνει "Δεν ξέρω/δεν απαντώ".
Το υψηλότερο ποσοστό θετικής αξιολόγησης της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων καταγράφεται μεταξύ των ψηφοφόρων της Ένωσης Κεντρώων (78%), ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής γνώμης καταγράφεται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΧΑ (33%). Το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχο ποσοστό ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ έχουν θετική γνώμη. Θετική γνώμη όμως έχει και το 43% της ΝΔ, ενώ το 31% έχει αρνητική.
Στο ερώτημα "Το ότι η συμφωνία προβλέπει το πάγωμα του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων, είναι ένα αποτέλεσμα θετικό, μάλλον θετικό, μάλλον αρνητικό ή αρνητικό;" το 45% απαντά θετικό, το 18% μάλλον θετικό, το 7% ούτε θετικό ούτε αρνητικό, το 4% μάλλον αρνητικό, το 10% αρνητικό και το 16% απαντά "Δεν ξέρω/δεν απαντώ".
Το υψηλότερο ποσοστό θετικής αξιολόγησης και του παγώματος του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων καταγράφεται και πάλι μεταξύ των ψηφοφόρων της Ενωσης Κεντρώων (85%), ενώ και σε αυτό το ερώτημα το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής γνώμης καταγράφεται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΧΑ (35%). Το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το 75% των ψηφοφόρων του Ποταμιού αξιολογούν θετικά το πάγωμα του ποσοστού ομαδικών απολύσεων. Θετική γνώμη έχει και το 63% των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Στο ερώτημα "Πιστεύετε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ η συμφωνία θα έκλεινε με καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα;", το 40% απαντά με τα ίδια, το 24% καλύτερα, το 23% χειρότερα και το 13% επιλέγει "Δεν ξέρω/ δεν απαντώ".
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ, καίτοι αξιολογεί θετικά τις παραμέτρους της συμφωνίας στο Eurogroup για τα εργασιακά, θεωρεί και μάλιστα σε ποσοστό 69% ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα έκλεινε καλύτερη συμφωνία.  Το 14% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι η ΝΔ θα έκλεινε την ίδια συμφωνία και το 11% ότι θα έκλεινε χειρότερη. Το 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ΝΔ θα έκλεινε χειρότερη συμφωνία, το 38% ότι θα έκλεινε την ίδια και ένα 12% ότι θα έκλεινε καλύτερη.
Ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις όσον αφορά στη στάση των πολιτών απέναντι στα ισοδύναμα που εξετάζει η κυβέρνηση για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τα οποια ως θετικά μέτρα συγκεντρώνουν υψηλότατη αποδοχή. Το 86% συμφωνέι με τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από 13% σε 6% και μόνο το 1% διαφωνεί. Το 84% συμφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35% και μόλις το 2% διαφωνεί. Το 77% συμφωνεί με τη μείωση του ΦΠΑ της εστίασης από 24% σε 13% και το 72% συμφωνεί με τη μείωση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-22 Φεβρουαρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1000 ατόμων.
http://www.topontiki.gr/article/209472/dimoskopisi-tis-alco-i-pleiopsifia-symfonei-me-ta-antistathmistika

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!