Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφήνουν τρόφιμα στους κάδους για όσους τα έχουν ανάγκη [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια κολεκτίβα της Βραζιλίας, δημιούργησε ένα απλό αυτοκόλλητο που δημιουργεί σε κάθε κάδο ένα σημείο μοιράσματος, αφού η ιδέα είναι τα τρόφιμα που περισσεύουν να μην καταλήγουν στη χωματερή από τη στιγμή που είναι βρώσιμα.
Το αυτοκόλλητο με σήμα το μαχαιροπήρουνο που γράφει πάνω του «πιάτο του δρόμου», κάνει χρήσιμο τον κάδο.
Μιας και οι άνθρωποι που βουτάνε κυριολεκτικά μέσα στους κάδους ώστε να ανασύρουν τυχών πεταμένα τρόφιμα είναι πολλοί, η πρωτοβουλία παρακινεί τους πολίτες να κρεμούν οτιδήποτε τρώγεται και δεν το θέλουν πια, μέσα σε περιποιημένες σακούλες στο πλαϊνό του μέρος. Οι άνθρωποι πίσω από την πρωτοβουλία, οι Makers Society, έχoυν δημιουργήσει και μια έντυπη έκδοση
του αυτοκόλλητου, ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας σημείο ανταλλαγής τροφίμων σε δημόσιο χώρο.


http://tvxs.gr/news/blogarontas/afinoyn-trofima-stoys-kadoys-gia-osoys-ta-exoyn-anagki-binteo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!