Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανδρουλάκης: Η κεντροαριστερά να διατηρήσει την αυτονομία της χωρίς ψευτοδιλήμματα

«Η ενωμένη Ευρώπη που οραματιζόμαστε έχει δημοκρατικά χαρακτηριστικά, ενώ η Ευρώπη των πολλαπλών ταχυτήτων σημαίνει αυξημένη ισχύ για τα μεγάλα κράτη» τονίζει ο ευρωβουλευτής της ομάδας S&D (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες), Νίκος Ανδρουλάκης, στην «Αυγή» της Κυριακής.
Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του Μάρτιν Σουλτς στις γερμανικές εκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα από κανέναν. Η ανόρθωση της χώρας θα είναι κυρίως ελληνικό έργο», υπογραμμίζει. Για την Κεντροαριστερά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να διατηρήσει την πολιτική της αυτονομία «χωρίς
ψευτοδιλήμματα τα οποία έχει πληρώσει ο λαός μας στο παρελθόν».
«Η θεωρία ότι η καταστροφή που θα προκαλέσει η άνοδος του εθνολαϊκισμού στην Ευρώπη οδηγεί νομοτελειακά στην επανάκαμψη των προοδευτικών δυνάμεων και ειδικότερα της σοσιαλδημοκρατίας, είναι αφελέστατα υπεραισιόδοξη» λέει ο ευρωβουλευτής και υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του «Το σοσιαλδημοκρατικό όραμα για την ενωμένη Ευρώπη είναι ένα υπόδειγμα για το όραμα του εξανθρωπισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ενιαία Ευρώπη που οραματιζόμαστε έχει δημοκρατικά χαρακτηριστικά ενώ η Ευρώπη των πολλαπλών ταχυτήτων σημαίνει αυξημένη ισχύ για τα μεγάλα κράτη»
Αναλυτικότερα για την Κεντροαριστερά λέει: «Είναι δεδομένο ότι υπάρχει διαφοροποίηση. Ιστορικά, η δημοκρατική παράταξη στην χώρα μας έχει την δική της πορεία, το δικό της διακριτό ιδεολογικό στίγμα. Αυτό που πρέπει να κάνει η κεντροαριστερά είναι να διατηρήσει την πολιτική της αυτονομία χωρίς ψευτοδιλήμματα τα οποία έχει πληρώσει ο λαός μας στο παρελθόν. Για να τον ξανακερδίσουμε πρέπει να προχωρήσουμε με τις αξίες μας: αλληλεγγύη, πλουραλισμός, σεβασμός στους θεσμούς και την δημοκρατία. Συγκροτώντας με αυτό τον τρόπο, ένα ρεαλιστικό σχέδιο λύσεων ανάχωμα σε δημαγωγίες και πελατειακές λογικές που ζημιώνουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον. Μόνο τότε θα επανασυνδεθούμε με τις ευρύτερες λαϊκές μάζες και τα μεσαία στρώματα που συγκροτούν και το παραδοσιακό μας ακροατήριο».
http://www.topontiki.gr/article/207639/androylakis-i-kentroaristera-na-diatirisei-tin-aytonomia-tis-horis-pseytodilimmata

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!