Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαγκάρντ: Προς το παρόν ο Τραμπ θα κάνει καλό στην οικονομία των ΗΠΑ

Αισιόδοξη εμφανίστηκε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας όμως ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.
«Από τα λίγα που γνωρίζουμε –και επιμένω σ' αυτό επειδή πρόκειται για μια εξελισσόμενη διαδικασία– έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ», είπε η Λαγκάρντ από το Ντουμπάι όπου συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του World Government Summit.  Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη θα επωφεληθεί από τις επενδύσεις στις υποδομές που σχεδιάζει
να κάνει η κυβέρνηση του Τραμπ, η υπόσχεση του οποίου για φορολογική μεταρρύθμιση, την Παρασκευή, ώθησε προς τα επάνω και τους δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Στις 16 Ιανουαρίου, πριν ορκιστεί πρόεδρος ο Τραμπ, το ΔΝΤ είχε αναθεωρήσει προς τα επάνω τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη «δημοσιονομική τόνωση» από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα όμως το Ταμείο διατηρεί επιφυλάξεις για τις τάσεις «προστατευτισμού» τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.
Σήμερα, η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να υποστεί τις συνέπειες μιας μελλοντικής αμερικανικής ανάπτυξης. «Αυτή είναι η καλή είδηση» είπε αναφερόμενη στις δυνατότητες ανάπτυξης στις ΗΠΑ, κάνοντας αμέσως μετά λόγο για «ανησυχίες στον υπόλοιπο κόσμο». Σχολίασε μάλιστα ότι μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα έθετε υπό πίεση τις οικονομίες του υπόλοιπου κόσμου.
http://www.skai.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!