Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιον φοβάται ο Ερντογάν...;

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,μιλώντας το Σάββατο, σε εκδήλωση του think tank SETA,προχώρησε σε μία… αινιγματική δήλωση, με σκοπό όπως φαίνεται την νομιμοποίηση της "βασιλείας" του και την επιβολή της απόλυτης κυριαρχίας του στη χώρα,ενόψει δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.
Ειδικότερα, ανέφερε: «Υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τα ψέματα που παράγουν. Η δουλειά σας είναι να ενδυναμώσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι αθάνατος. Είναι θνητός. Υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα είμαι ζωντανός μέχρι τις 16 Απριλίου; Για αυτό εμείς εδώ δίνουμε έναν αγώνα του συστήματος».

 Στη συνέχεια διερωτήθηκε «μετά τον Ερντογάν τι θα συμβεί; Τι θα γίνει με το κράτος; Ό,τι πει ο Αλλάχ θα γίνει».
Ο αγώνας μέχρις εσχάτων που έχει ξεκινήσει ο τούρκος πρόεδρος για την αλλαγή του συστήματος σε προεδρικό φαίνεται πως εμπεριέχει όλα τα μέσα...και η επιθυμία του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2029 έχοντας στα χέρια του όλες τις εξουσίες μεγάλη...( εκτελεστικές εξουσίες που μέχρι σήμερα ανήκαν στον πρωθυπουργό, όπως ο διορισμός υπουργών, η κήρυξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η έκδοση διαταγμάτων και η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης.)
Πάντως, είναι γεγονός πως οι λέξεις αυτές που χρησιμοποίησε ο τούρκος πρόεδρος, καταδεικνύουν τον φόβο που κυριαρχεί στη γείτονα και αφορά μία συζήτηση που έχει προκύψει στην όχι και τόσο δημόσια ατζέντα, και αφορά την ασφάλεια του πλέον ισχυρού άνδρα της χώρας.
http://www.msn.com/el-gr/news/world/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD/ar-AAmQp25?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!