Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παυλόπουλος: Αδιέξοδη η πολιτική λιτότητας - Ολάντ: Η Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της (Video)Την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, η οποία «δίνει τροφή για να δημιουργούνται όλα αυτά τα μορφώματα του φασισμού και του ναζισμού», επέκρινε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ.
Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην οικονομική κρίση, σημείωσε ότι «είναι γενικευμένη κρίση που οφείλεται σε μία λάθος πολιτική λιτότητας. Δεν είπα γενικά μια πολιτική οποιασδήποτε λιτότητας. Είναι αυτή η πολιτική λιτότητας που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, η
οποία είναι αδιέξοδη. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε. Είναι αυτή η πολιτική η οποία δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, πλήττει το κοινωνικό κράτος και σε τελική ανάλυση δίνει τροφή για να δημιουργούνται όλα αυτά τα μορφώματα του φασισμού και του ναζισμού, που τούτη την ώρα απειλούν πολλές χώρες της Ευρώπης».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αποφάσεις «που μας οδήγησαν σήμερα σε μία πολύ σημαντική φάση αυτής της συμφωνίας.
Ακόμη, σημείωσε ότι «θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου όλες αυτές τις μέρες ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να φτάσει στους στόχους που είχαμε θέσει. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τήρησε τις δεσμεύσεις της, αυτές που είχαν αποφασιστεί στη συμφωνία. Η Ευρώπη πρέπει επίσης να τηρήσει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της».
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

http://www.topontiki.gr/article/198165/paylopoylos-adiexodi-i-politiki-litotitas-olant-i-eyropi-na-tirisei-tis-desmeyseis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!