Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Μπλόκο” Ελεγκτικού Συνεδρίου στις παρατάσεις συμβάσεων, καταγγέλλει η ΚΕΔΕ

Επείγουσα επιστολή προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου με την οποία θα ζητούνται διευκρινίσεις σε σχέση με την παράταση συμβάσεων θα στείλει η ΚΕΔΕ, την ώρα που ο δήμος Ανατολικής Μάνης προχωρούσε σε απολύσεις συμβασιουχων.
Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων μετά από παρουσίαση εκ μέρους του β΄ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη παλαιότερης (11.4.2016)  απόφασης
(ΠΡΑΞΗ 105/2016) του Ι τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία δεν εγκρινόταν ένταλμα δήμου για την πληρωμή συμβασιούχων (τόσο δίμηνα όσα και οκτάμηνα) των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί με βάση τη ρύθμιση του ν. 4325/2015 (Κατρούγκαλου).
«Η απόφαση είναι ξεκάθαρη ότι υπάρχει απαγορευτικό πληρωμής τόσο για τα δίμηνα όσο και των οκτάμηνα που έχουν παραταθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης, σημειώνοντας ότι «δήμοι παίρνουν αποφάσεις για αύξηση των δημοτικών τελών, ενώ ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας πήρε απόφαση για απόλυση των συμβασιούχων. Το θέμα έχει πάρει μία νομική διάσταση που πρέπει να διερευνηθεί», πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαγκαδά.
Κλείνοντας την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υποστήριξε ότι υπάρχουν «δύο, τρεις Πράξεις του Ε.Σ. που ακυρώνουν τα εντάλματα», και προανήγγειλε ότι αύριο θα στείλει την επείγουσα επιστολή με την οποία, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης πρέπει να ζητείται:
-Τι ισχύει για δίμηνα
-Τι ισχύει για τα οκτάμηνα
-Τι ισχύει για φορείς όπως ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας που προχώρησαν ήδη σε απολύσεις
«Ήδη πέραν των οικονομικών διαδικασιών υπάρχει και νομικό ζήτημα, γιατί όταν ο Επίτροπος δεν υπογράφει πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι», αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, ενώ ο Γ. Πατούλης όταν του επισημάνθηκε ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστήριξε ότι «η εγκύκλιος δεν μπορεί να είναι νομοθετική πράξη. Οι Επίτροποι του ΕΣ το είπαν καθαρά. Εμείς δεν δεχόμαστε εγκυκλίους, δεχόμαστε νομοθετικές πράξεις».
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, η ΚΕΔΕ είχε αποφασίσει να εξετάσει  το ενδεχόμενο «προσφυγής αντισυνταγματικότητας» κατά του νόμου, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις το θέμα δεν συμπεριλήφθηκε στις αποφάσεις του συνεδρίου.
Να σημειωθεί πάντως ότι χθες με αφορμή την απόφαση για απολύσεις στο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υποστήριξε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο ότι οι απολύσεις συμβασιούχων από ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα είναι παράνομες.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/mploko-elegktikou-sinedriou-stis-parataseis-simvaseon-katangellei-kede/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!