Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Ρέγκλινγκ: Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Μέρος των βραχυπρόθεσμων μέρων που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παρουσίασε ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μετά τη λήξη του σημερινού Eurogroup, σχολίασε πως οι προτάσεις για το χρέος που συνάχθηκαν είναι 'εφικτές', ενώ εκτίμησε πως θα οδηγήσουν σε μια αθροιστική μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ: 'Όποιο σενάριο και να ξεκινήσουμε υπολογίζουμε μείωση του χρέους 20% μέχρι το 2060'.  Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χωρίζονται σε τρία σετ, χωρίς όμως να δώσει πολλές λεπτομέρειες.

Σχετικά λοιπόν με τα μέτρα, ενδεικτικά, το 1ο σετ θα αφορά στην εξομάλυνση της αποπληρωμής του βραχυπρόθεσμου χρέους. Εξηγώντας, δήλωσε πως από τα 28 έτη η ωρίμανση θα αυξηθεί πλέον στα 32,5 έτη, με τις δόσεις να είναι πιο μικρές και τον βηματισμό για την αποπληρωμή των χρεών καλύτερος.
Στο 2ο σετ θα υπάρχουν χαμηλότερα επιτόκια που θα μειώσουν τον κίνδυνο επιτοκίων για την Ελλάδα, μέσω ανταλλαγής ομολόγων κλπ.
Το 3ο σετ δε θα προβλέπει την αύξηση του επιτοκίου κατά 2% και θα συνδέεται με τους παλαιότερους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις.
'Οι βραχυπρόθεσμες δαπάνες που περιέχονται στο πρόγραμμα θα αντισταθμιστούν με μακροπρόθεσμα οφέλη', σχολίασε ο κ. Ρέγκλινγκ
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

Το δίλημμα, πρόοδος ή συντήρηση είναι διαχρονικό και καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος" αναφέρει σε συνέντευξή του στ...