Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρέγκλινγκ: Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Μέρος των βραχυπρόθεσμων μέρων που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παρουσίασε ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μετά τη λήξη του σημερινού Eurogroup, σχολίασε πως οι προτάσεις για το χρέος που συνάχθηκαν είναι 'εφικτές', ενώ εκτίμησε πως θα οδηγήσουν σε μια αθροιστική μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ: 'Όποιο σενάριο και να ξεκινήσουμε υπολογίζουμε μείωση του χρέους 20% μέχρι το 2060'.  Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χωρίζονται σε τρία σετ, χωρίς όμως να δώσει πολλές λεπτομέρειες.

Σχετικά λοιπόν με τα μέτρα, ενδεικτικά, το 1ο σετ θα αφορά στην εξομάλυνση της αποπληρωμής του βραχυπρόθεσμου χρέους. Εξηγώντας, δήλωσε πως από τα 28 έτη η ωρίμανση θα αυξηθεί πλέον στα 32,5 έτη, με τις δόσεις να είναι πιο μικρές και τον βηματισμό για την αποπληρωμή των χρεών καλύτερος.
Στο 2ο σετ θα υπάρχουν χαμηλότερα επιτόκια που θα μειώσουν τον κίνδυνο επιτοκίων για την Ελλάδα, μέσω ανταλλαγής ομολόγων κλπ.
Το 3ο σετ δε θα προβλέπει την αύξηση του επιτοκίου κατά 2% και θα συνδέεται με τους παλαιότερους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις.
'Οι βραχυπρόθεσμες δαπάνες που περιέχονται στο πρόγραμμα θα αντισταθμιστούν με μακροπρόθεσμα οφέλη', σχολίασε ο κ. Ρέγκλινγκ
http://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!