Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΗΕ: Αγνοούνται εκατοντάδες άνδρες και παιδιά που έφυγαν από το Χαλέπι

«Δεδομένου του μεγάλου ιστορικού αυθαίρετης κράτησης, βασανιστηρίων και εξαφανίσεων [των συριακών αρχών], ασφαλώς ανησυχούμε πάρα πολύ», είπε ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκατοντάδες άνδρες και παιδιά από το ανατολικό Χαλέπι αγνοούνται μετά την αναχώρησή τους από ανταρτοκρατούμενες περιοχές, ανέφερε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την τύχη τους στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ,
δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η Αρμοστεία έχει ακούσει "ανησυχητικές πληροφορίες ότι εκατοντάδες άνδρες αγνοούνται αφού πέρασαν σε υπό κυβερνητικό έλεγχο περιοχές" του Χαλεπίου.

"Δεδομένου του μεγάλου ιστορικού αυθαίρετης κράτησης, βασανιστηρίων και εξαφανίσεων [των συριακών αρχών], ασφαλώς ανησυχούμε πάρα πολύ", είπε.

Περίπου 100.000 άμαχοι εκτιμάται ότι παραμένουν στις περιοχές της πόλης που τελούν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης και οι οποίες συρρικνώνονται συνεχώς, είπε, επικαλούμενος επίσης πληροφορίες ότι οι αντάρτες εμπόδισαν αμάχους να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές προς άλλες, ασφαλέστερες, κάτι που θα μπορούσε να συνιστά έγκλημα πολέμου.
http://www.skai.gr/news/world/article/333234/oie-agnooudai-ekatodades-andres-kai-paidia-pou-efugan-apo-to-halepi/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!