Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Τουρκία παγκόσμιος «ηγέτης» στις αυξανόμενες φυλακίσεις δημοσιογράφων

Ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν συλληφθεί ή φυλακιστεί αυξήθηκε κατά 6% φέτος σε ολόκληρο τον κόσμο, με την Τουρκία να «ηγείται της επίθεσης» εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά 348 δημοσιογράφοι κρατούνται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, με την Τουρκία να είναι υπεύθυνη για περισσότερες από 100 κρατήσεις. Ο αριθμός κρατούμενων δημοσιογράφων στη γείτονα χώρα αυξήθηκε φέτος κατά 22% σε σχέση με το 2015, με τον όγκο των διώξεων να τετραπλασιάζεται μετά το
αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα επισημαίνουν ότι έως τώρα έχουν ήδη διαπιστώσει «απευθείας σύνδεση» ανάμεσα στη δημοσιογραφική δραστηριότητα και τη σύλληψη 41 δημοσιογράφων στην Τουρκία.

Η οργάνωση καταγγέλλει την «αυξανόμενα αυταρχική» συμπεριφορά του προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποσιώπησης των επικριτών του.

«Στην πύλη της Ευρώπης, ένα μεγάλο κυνήγι μαγισσών έχει οδηγήσει στη φυλάκιση δεκάδων δημοσιογράφων κι έχει μετατρέψει την Τουρκία στη μεγαλύτερη φυλακή για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Σε διάστημα ενός έτους το καθεστώς Ερντογάν έχει σπάσει τον δημοσιογραφικό πλουραλισμό ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πει ουσιαστικά τίποτα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελουάρ.

Παράλληλα, πέρα από τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις, 52 δημοσιογράφοι κρατούνται αυτή τη στιγμή όμηροι, όλοι στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπολογίζεται ότι κρατούν 21 από τους ομήρους.
http://www.skai.gr/news/world/article/333520/i-tourkia-pagosmios-igetis-stis-auxanomenes-fulakiseis-dimosiografon/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!