Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράταση συμβάσεων: Παρέμβαση Γεροβασίλη μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr

Ρητή δέσμευση ανέλαβε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, για άμεση παρέμβαση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των συμβασίουχων, που προέκυψε μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, βάσει της οποίας δεν εγκρινόταν ένταλμα δήμου για την πληρωμή συμβασιούχων (τόσο δίμηνα όσα και οκτάμηνα) των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί με βάση τη ρύθμιση του ν. 4325/2015. Συγκεκριμένα η υπουργός κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας της, με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της
ΠΟΕ-ΟΤΑ αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεσμεύθηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του.
Η παρέμβαση της κ. Γεροβασίλη, όπως σημείωναν πηγές του υπουργείου κρίνεται απαραίτητη και θα είναι τάχιστη, αφού η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δεν ενέκρινε τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η Κυβέρνηση να ανανεώσει καθολικά τις 8μηνες συμβάσεις που έληξαν κι αφορούσαν εργαζόμενους που απασχολούνταν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, ανατρέπει το κυβερνητικό σχέδιο.
Η ανακοίνωση του υπουργείου
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και λιτή αναανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα, σύμφωνα με την οποία “Κατόπιν της σχετικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατή η καταβολή μισθοδοσίας σε κατηγορία εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, προέβη άμεσα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους”, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αντιδρά η ΚΕΔΕ
Ωστόσο τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ κατά την διάρκεια της χτεσινής συνεδριάση τους, σημείωναν ότι δεν είναι αρκετή η έκδοση μιας εγκυκλίου από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφού «η εγκύκλιος δεν μπορεί να είναι νομοθετική πράξη» και σημείωναν ότι οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνέδριου έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται εγκυκλίους, και απαιτούν νομοθετικές πράξεις, προκειμένου να αποδεχτούν την παράταση των συμβάσεων.

Να σημειωθεί επίσης ότι με αφορμή την απόφαση για απολύσεις στο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υποστήριξε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο ότι οι απολύσεις συμβασιούχων από ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα είναι παράνομες και προανήγειλε την έκδοση εγκυκλίου εκ μέρους της κ Γεροβασίλη.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/paratasi-simvaseon-paremvasi-gerovasili-meta-tin-apokalipsi-tis-aftodioikisi-gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!