Με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στον χώρο της Υγείας, ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας 1.618 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, από τα νοσοκομεία που παύουν να λειτουργούν ως νοσοκομεία, αλλά και 210 γιατροί του ΙΚΑ που δεν έχουν σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Από το καθεστώς κινητικότητας εξαιρούνται οι μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ, ενώ όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, θα υπάρξει κινητικότητα και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.
Αύριο, Τρίτη, υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.Αναλυτικότερα:
Η ΚΥΑ προβλέπει ότι στις 13 Αυγούστου ξεκινά η αξιολόγηση των εργαζομένων από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους τους υπουργείου Υγείας και έναν του ΑΣΕΠ. Η διαδικασία αξιολόγησης θα έχει ολοκληρωθεί στις 21 Αυγούστου και στις 23 Αυγούστου, θα αναρτηθεί ονομαστικός κατάλογος. Μεταξύ 24-30 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν σε ποια υπηρεσία θα μετακινηθούν «και οι επιλογές τους θα γίνουν σεβαστές» όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Από 1 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες θέσεις τους.
Για τα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα αναβαθμίζονται και δεν κλείνουν.
Για τους εργαζόμενους που εντάσσονται στην κινητικότητα, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας, τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με τα όσα λέγονται, δεν θα γίνει καμία απόλυση, εκτός από τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά ή εκκρεμούν εις βάρος πειθαρχικές υποθέσεις». Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρη Βαρνάβα, περί απολύσεων στην Υγεία, απάντησε ότι «ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν ξέρω τι θα πράξει, αν δεν γίνουν απολύσεις ... θα παραιτηθεί;»
Ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε με πειθαρχικές διαδικασίες όσους συμμετέχουν σε καταλήψεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι διαπράττουν πειθαρχικό αδίκημα εν μέσω κινητικότητας, το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη στην αξιολόγησή τους.
Αλλαγές σε νοσοκομεία
Τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση είναι: Στην Αττική, η Πολυκλινική, το νοσοκομείο «Πατησίων», το Αμ. Φλέμινγκ, το Σπηλιοπούλειο και το Αγ. Βαρβάρα και στη Θεσσαλονίκη το Λοιμωδών, των Ειδικών Παθήσεων, το Νοσημάτων Θώρακος και το « Παναγία» , για το οποίο ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το ΔΣ του ιδρύματος έχει αποφασίσει να μη δώσει ενοίκιο περισσότερα από 150.000 ευρώ στη Euromedica απ΄ όπου ενοικιάζει το κτίριο, παρότι η εταιρεία ζητά 360.000 ευρώ, απόφαση την οποία θα στηρίξει, ακόμα κι αν χρειαστεί να φέρει το θέμα στη Βουλή, όπως τόνισε...
Στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με το σχέδιο, για τη Θεσσαλονίκη προτείνεται από την Διοίκηση της 4ΗΣ Υγειονομικής Περιφέρειας η ενίσχυση νοσοκομείων της περιοχής, με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους και καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της. Περιλαμβάνει: Τη μεταφορά 91 ατόμων από το Νοσοκομείο Ειδικών παθήσεων Θεσσαλονίκης στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου». Τη μεταφορά 37 ατόμων από το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», τη μεταφορά 107 ατόμων από το «Παναγία» (παράρτημα του ΓΝΘ «Άγιος Παύλος») να μεταφερθούν 87 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και 20 εργαζόμενοι στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο». Εκτός από τη μεταφορά του προσωπικού θα υπάρξει και αντίστοιχη μεταφορά των κλινικών, όχι όμως με τη μορφή της κινητικότητας, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν εμπίπτει στην κινητικότητα (ιατροί του ΕΣΥ, ειδικευόμενοι).
eklogika.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου