Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

«Πληρώνουμε για τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις»


«Πληρώνουμε για τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις»

Για εσφαλμένες τακτικές και ολιγωρίες από μέρους της τρόικας σε συνδυασμό με τη λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης μιλά η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που επέστρεψε από την Ολλανδία, όπου συμμετείχε σε ημερίδα για την ελληνική κρίση, ενώ συναντήθηκε με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούττε, ζητώντας να στηρίξει την Ελλάδα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία επιτίθεται στην τρόικα με αφορμή την πρόταση των εκπροσώπων της για κατάργηση του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας πως «δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως πραγματικά λειτουργεί η ελληνική οικονομία».
Παράλληλα η κυρία Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα μείνει στη ζώνη του ευρώ, θα πάρει η χώρα τα χρήματα που έχει ανάγκη και θα ξεπληρωθούν τα χρήματα προς τους πιστωτές.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Volkskrant, ανέφερε ότι «πληρώνουμε για τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις» και υποστήριξε πως οι Ελληνες χωρίς αμφιβολία θα ξεπεράσουν την κρίση.

Η κυρία Μπακογιάννη που χαρακτηρίζει σύμμαχο τον κ. Ρούττε, σημείωσε ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μεγάλος ευρωσκεπτικισμός και ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της κοινής γνώμης και της πολιτικής ελίτ.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η εικόνα που υπάρχει για τους Ελληνες είναι λανθασμένη και ανέφερε πως ολόκληρη η ελληνική κοινωνία κάνει μια τεράστια προσπάθεια αυτή τη στιγμή.

«Από καμιά κοινωνία, μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έχουν ζητηθεί τόσα πολλά, όσα τώρα ζητούνται από εμάς. Η ζωή του κάθε ανθρώπου έχει αλλάξει ριζικά. Περικοπές στους μισθούς έως 40 %, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την εργασία τους» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Σύνταξη στην ηλικία των 50; Ανοησίες. Οι Ελληνες δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, γι' αυτό ξεχωρίζουν σε όποιο μέρος του κόσμου και αν τους συναντήσετε».
Η πρόεδρος της Συμμαχίας, αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει λάθη στην Ελλάδα και, αφού είπε, πως σε απάντηση της δικτατορίας της δεκαετίας του 1970, η χώρα κυριαρχήθηκε μετέπειτα από αριστερά συναισθήματα και πίστη σε ένα ισχυρό κράτος, τόνισε: «Αφήσαμε να δημιουργηθεί διαφθορά και πελατειακές σχέσεις».

Με ειλικρίνεια η κυρία Μπακογιάννη, υπογράμμιζε ότι τα τελευταία χρόνια ζούσαμε σε μια ψευδαίσθηση ευημερίας, κανείς δεν λογάριαζε τίποτα μετά, ούτε και η ΕΕ.

«Μπορούσαμε να δανειστούμε χρήματα σαν να ήμασταν η Γερμανία, που είχε χρόνια μια οικονομική ανάπτυξη του 4% και άνω. Αλλά ξεχάσαμε ότι αυτή ήταν μια ανάπτυξη που οδηγούσε στην κατανάλωση, και όχι στην παραγωγή» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αυτό πληρώνουμε τώρα, και μάλιστα σκληρά. Δεν πρέπει να το ξεπληρώσουμε μόνο δυο φορές, αλλά δέκα φορές και περισσότερο».
Επικρίσεις για το φορολογικό
Για κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο, βρίσκεται σε σύγχυση και κινείται ακόμα μια φορά χωρίς σχέδιο κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας κ. Δ. Ζαφειριάδης και σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο καταφεύγει στην ακραία ισοπεδωτική λογική έναντι όλων, επιμένοντας στην εσφαλμένη αντίληψη των υψηλών φόρων και των οριζόντιων περικοπών επί δικαίων και αδίκων.

«Ετσι όμως, το μόνο που καταφέρνει είναι να οδηγεί την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη και οδηγώντας στην απόγνωση επιχειρήσεις, μισθωτούς και νοικοκυριά»
δήλωσε ο κ. Ζαφειριάδης και υποστήριξε πως με νέους φόρους δε θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και χρειάζεται κυρίως περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας κ. Θ. Σκυλακάκης υποστηρίζει ότι οι 109.000 «μαϊμού» συντάξεις κόστους 1,3 δις ετησίως, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης στις δημόσιες δαπάνες, τα οποία κυβέρνηση και τρόικα έπρεπε να έχουν αξιοποιήσει, πριν υπερφορολογήσουν τον ιδιωτικό τομέα και στραγγαλίσουν την παραγωγική οικονομία.
ΤΟ ΒΗΜΑ online
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπάρχει στα αλήθεια woke ατζέντα στην Ελλάδα;

Συνομιλώντας με τον Πασκάλ Μπρικνέρ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η αμερικανική εκδοχή της woke κουλτούρας δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στη...