Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Twitter: «Να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα των πολιτικών»

Την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητούν οι πολίτες
Την οργή τους για τις εξελίξεις στα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens αλλά και τον νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών, εκφράζουν οι πολίτες μέσω των Κοινωνικών Δικτύων και ζητούν την άμεση παραπομπή στη δικαιοσύνη και την τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε αυτές τις υποθέσεις.
Η φράση "δώσε τρόπο στην οργή", η οποία έγινε, μέσα σε λίγα λεπτά, δημοφιλής, εκφράζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις διαθέσεις των πολιτών οι οποίοι κάνουν έκκληση για άμεση προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
"Ο νόμος δεν αγγίζει τους διεφθαρμένους πολιτικούς, γι' αυτό ξεκινάμε τη δική μας εκστρατεία" αναφέρει ένα από τα πρώτα μηνύματα. Στον ίδιο τόνο, άλλη χρήστης γράφει:
"Η συγκάλυψη και η ομερτά μεταξύ πολιτικών δε θα περάσει. Τέλος στην ανοχή".
"Γιατι η συντεχνία των βουλευτών κρίνει βουλευτές; Όλες οι εξεταστικές επιτροπές να συγκροντούνται από α) δικαστικούς,β) ενόρκους" προτείνει ένας από τους χρήστες, καθώς σύντομα η συζήτηση μέσα από το Twitter απόκτησε τη δική της "ετικέτα", το #noJusticeGR.
"Σκάνδαλο κανένα, πορίσματα πολλά..." είναι το σχόλιο για τα αναμενόμενα πορίσματα για το σκάνδαλο της Siemens. Ενω κάποιοι υπενθυμίζουν:
"Aς μη ξεχνάμε, ισονομία, συμμετοχική δημοκρατία, ειναι απο αυτά που ειχε εξαγγείλει ο σημερινός πρωθυπουργός".
 "Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, και η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει *χτες*" είναι η πρόταση άλλου χρήστη.
Κάποιοι αναφέρουν τα πρόσφατα γεγονότα στην Τυνησία ως απάντηση στη διαφθορά των πολιτικών, ενώ άλλος ζητάει την "επαναφορά της γκιλοτίνας".
 Πιο ψύχραιμοι χρήστες προτείνουν προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με "ρεφενέ" 10, 100 ή και 1000 ευρώ ώστε να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα. 
Οι αντιδράσεις στα Κοινωνικά Δίκτυα είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Οι φωνές και τα μηνύματα πληθαίνουν.
Μια χρήστρια θυμίζει τη φράση του Ούγγρου φιλόσοφου Ervin Laszlo: "Ποτέ μην αμφιβάλεις για τη δύναμη μικρών ομάδων ανθρώπων ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Τίποτα άλλο δεν την άλλαξε ποτέ". 
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...