Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Reuters: Το δόλωμα που έριξαν στο ΔΝΤ για να κλείσει η αξιολόγηση

Για σαφή πρόοδο προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία που θα διασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης κάνει το Reuters, σχετικά με τη συνάντηση των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ που απαιτούνται από την Αθήνα- 1,8 δισ. έως το 2018 και 1,8 δισ. για τη συνέχεια- που είχε μεταδώσει το Reuters πριν από τη συνάντηση επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, το πρακτορείο τα χαρακτηρίζει ως πιθανό 'δόλωμα' για το ΔΝΤ. Τα μέτρα θα επικεντρωθούν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και σε περικοπές συντάξεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στόχος των επιπλέον μεταρρυθμίσεων είναι να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά και θα το διατηρήσει για τα χρόνια που έρθουν. Το πόσα χρόνια δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη,
αναφέρει ακόμη το Reuters.

Μία τέτοια προσέγγιση, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι πιθανό να βοηθήσει να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, καθώς το Ταμείο αμφέβαλλε το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει και να διατηρήσει τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα με τα βήματα που έχουν συμφωνηθεί έως τώρα.

Ομως, σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της ευρωζώνης είναι επιφυλακτικοί για το αν η αποστολή στην Αθήνα θα μπορέσει να κλείσει όλες τις μεταρρυθμίσεις και να καταλήξει σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εγκαίρως προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να εγκρίνουν τη σχετική αναφορά στις 20 Φεβρουαρίου.

Αυτό προκύπτει γιατί η Ελλάδα ακόμη πρέπει να ολοκληρώσει τα 3/4 των προαπαιτούμενων προκειμένου να έχει πρόσβαση στην επόμενη δόση των 6,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.
Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, υπενθυμίζει το Reuters, γιατί στην Ολλανδία θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο και αν καθυστερήσει η συμφωνία με την Ελλάδα, μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες για την εξασφάλιση της απαραίτητης έγκρισης, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του ολλανδικού κοινοβουλίου στις 23 Φεβρουαρίου.
http://www.imerisia.gr/default.asp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!