Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

«Ρουκέτα» Ντάισελμπλουμ: Χωρίς ΔΝΤ ούτε η Ολλανδία θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Μιλώντας ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και -μάλλον...- όχι ως πρόεδρος του Eurogroup, o Γερούν Ντάισελμπλουμ διαμήνυσε -σε «γραμμή Σόιμπλε»- ότι αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε και η Ολλανδία θα αποσύρει τη στήριξή της στο πρόγραμμα.
«Η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν μετάσχει ή αποσυρθεί, η στήριξη για το πρόγραμμα θα εξαφανιστεί», είπε ο Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό κοινοβούλιο την Τετάρτη, σύμφωνα με την Telegraaf. «Το ίδιο ισχύει για το γερμανικό κοινοβούλιο και την ολλανδική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Μία ημέρα νωρίτερα, σε συνέντευξή του, ο Ντάισελμπλουμ είχε
χαρακτηρίσει «ξεπερασμένη» την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, κατηγορώντας το Ταμείο ότι προσπαθεί να «νίψει τας χείρας του». Ακόμη, δηλώσει υπέρ της παραμονής του Ταμείου στο πρόγραμμα, σημειώνοντας όμως ότι «θέλουμε να είναι ειλικρινές».
Στη συνέντευξή του την Τρίτη, ο Ολλανδός υπουργός είχε αναφέρει ακόμη ότι δεν ανησυχεί πως το Ταμείο θα το «παρατραβήξει» και θα αποσύρει τη στήριξή του από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Είναι ακόμη δεσμευμένοι. Αυτό είπε στο Eurogroup και η Κριστίν Λαγκάρντ. Το ΔΝΤ παραμένει έτοιμο να βοηθήσει τους Έλληνες», είχε τονίσει, προσθέτοντας, πάντως, ότι η Αθήνα πρέπει να κάνει τα πρώτα βήματα.
http://www.topontiki.gr/article/206961/royketa-ntaiselmploym-horis-dnt-oyte-i-ollandia-tha-symmetashei-sto-elliniko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

Το δίλημμα, πρόοδος ή συντήρηση είναι διαχρονικό και καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος" αναφέρει σε συνέντευξή του στ...