Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ρουκέτα» Ντάισελμπλουμ: Χωρίς ΔΝΤ ούτε η Ολλανδία θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Μιλώντας ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και -μάλλον...- όχι ως πρόεδρος του Eurogroup, o Γερούν Ντάισελμπλουμ διαμήνυσε -σε «γραμμή Σόιμπλε»- ότι αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε και η Ολλανδία θα αποσύρει τη στήριξή της στο πρόγραμμα.
«Η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν μετάσχει ή αποσυρθεί, η στήριξη για το πρόγραμμα θα εξαφανιστεί», είπε ο Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό κοινοβούλιο την Τετάρτη, σύμφωνα με την Telegraaf. «Το ίδιο ισχύει για το γερμανικό κοινοβούλιο και την ολλανδική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Μία ημέρα νωρίτερα, σε συνέντευξή του, ο Ντάισελμπλουμ είχε
χαρακτηρίσει «ξεπερασμένη» την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, κατηγορώντας το Ταμείο ότι προσπαθεί να «νίψει τας χείρας του». Ακόμη, δηλώσει υπέρ της παραμονής του Ταμείου στο πρόγραμμα, σημειώνοντας όμως ότι «θέλουμε να είναι ειλικρινές».
Στη συνέντευξή του την Τρίτη, ο Ολλανδός υπουργός είχε αναφέρει ακόμη ότι δεν ανησυχεί πως το Ταμείο θα το «παρατραβήξει» και θα αποσύρει τη στήριξή του από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Είναι ακόμη δεσμευμένοι. Αυτό είπε στο Eurogroup και η Κριστίν Λαγκάρντ. Το ΔΝΤ παραμένει έτοιμο να βοηθήσει τους Έλληνες», είχε τονίσει, προσθέτοντας, πάντως, ότι η Αθήνα πρέπει να κάνει τα πρώτα βήματα.
http://www.topontiki.gr/article/206961/royketa-ntaiselmploym-horis-dnt-oyte-i-ollandia-tha-symmetashei-sto-elliniko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!