Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Λαγκάρντ προκαλεί: Είμαστε αδίστακτοι κήρυκες της αλήθειας

Σκληραίνει το παιχνίδι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς η επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ έσπευσε να απαντήσει στα επικριτικά σχόλια κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά κυρίως στις οργισμένες επιστολές Δ. Στουρνάρα και Ευκλ. Τσακαλώτου.
'Η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει τη φορολογία εισοδήματος και να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στις συντάξεις, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε εκδήλωση για τη διαφάνεια στην Ουάσινγκτον.  Αναφερόμενη στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η
Λαγκάρντ υποστήριξε ότι το Ταμείο προσπάθησε να πει τη “σκληρή αλήθεια”, όσο κι αν κάποια πράγματα δεν αρέσουν, ενώ επεσήμανε ότι το Ταμείο αναγνώρισε τη δημοσιονομική προσπάθεια και τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών και κάποιες μεταρρυθμίσεις.
Είπε συγκεκριμένα: Εχουμε ξεκάθαρη δέσμευση να είμαστε ένα έμπιστος σύμβουλος και ένας αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας' δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου.
Δεν παρουσιάζουμε τα πράγματα καλύτερα από ότι είναι, τόνισε.
Ναι, δεχόμαστε συχνά κριτική και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αναγνωρίσαμε τις τεράστιες θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό. Αλλά αυτό που τονίζουμε στην έκθεση είναι πως ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοστεί, επισήμανε η κα. Λαγκάρντ αναφερόμενη σε ασφαλιστικό και φορολογικό.
Ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να “δουλέψει” περισσότερο όσον αφορά στα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, σχολιάζοντας ότι συχνά αναθεωρεί “σημαντικά” τα στοιχεία αυτά
http://www.imerisia.gr/default.asp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!