Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Απόβαση» αγροτών στην Αθήνα - κλειστές κεντρικές οδοί

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο δίνουν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας.
Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων και Σταδίου, καθώς και οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας.
Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών συμμετέχουν 2.000 άνθρωποι που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Οι αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με διάφορα μέσα μεταφοράς, αλλά όχι τρακτέρ, δηλώνουν «ετοιμοπόλεμοι», με τον επικεφαλής αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα, να έχει καλέσει από το μπλόκο της Νίκαιας τον λαό της Αθήνας να κατέβει στην
πλατεία Βάθη.
Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Οι αγρότες στέλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».
Το κάλεσμα των αγροτών έχει βρει ευήκοα ώτα, καθώς η μεν ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει αύριο στάση εργασίας από τις 12.30 και μετά, ενώ την Κυριακή συνταξιοδοτικά σωματεία, αλλά και μέλη της ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων της Αθήνας, μετέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας σε ένδειξη συμπαράστασης.
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται και οι αγρότες της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή από τον Πλατύκαμπο, τα «Πράσινα Φανάρια» και το Αμύνταιο, όχι όμως για την κάθοδο στην πρωτεύουσα (δεν θα συμμετάσχουν σε «κομματικές φιέστες κανενός»), αλλά για το ραντεβού με κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο θα συμμετέχουν ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο.
Σημειώνεται ότι από το σημερινό συλλαλητήριο απέχουν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία.
 http://www.kathimerini.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!