Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

«Η ψήφος στο ΚΚΕ θα μείνει στο ΚΚΕ»


Το στοίχημα της ισχυρο­ποίησής του παρά τη διαφαινόμενη σκληρή πό­λωση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ βάζει το ΚΚΕ στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών, των οποί­ων η μάχη μόλις ξεκινά. Σύμφωνα με τη ρητορική του ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του διασφαλίζει και την ενδυνάμωση του κινήμα­τος, για την αποδυνάμωση του οποίου τα δύο τελευταία χρόνια αποδίδει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Περισσός αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειές του για στεγανοποίηση του ακροατηρί­ου του, το οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους τελευταίους μήνες μεταξύ 5% - 6% εν όψει των ισχυρών διλημμάτων που θα τεθούν και ήδη τίθενται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΚΚΕ ξορκίζουν τις μνήμες των δεύτερων εκλογών του 2012, όταν η Αλέκα Παπαρήγα τότε είχε καλέσει τον λαό να «διορθώσει» την ψήφο του (υπέρ του ΚΚΕ), ωστόσο αυτό που τελικά επηρέασε τη συμπεριφο­ρά των αριστερών ψηφοφόρων στην κάλπη ήταν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ περί «κυβέρνησης της Αριστεράς», τακτική η οποία «λεηλάτησε» εκλο­γικά το ΚΚΕ.

Σήμερα, λένε τα στελέχη του, τα πράγματα είναι διαφορετικά και το 2015 δεν είναι 2012, «έχει κυλή­σει νερό στο αυλάκι» και υπάρχει η πείρα των δύο τελευταίων χρόνων, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις προθέ­σεις του, σύμφωνα δε με την κριτική του Περισσού το κόμμα της αξιωμα­τικής αντιπολίτευσης έχει ολοκλη­ρώσει τη μετατροπή του σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας.

Υπό αυτό το σκεπτικό η ηγεσία του ΚΚΕ απορρίπτει προκαταβολι­κά οποιαδήποτε πιθανότητα συμ­μετοχής ή στήριξης σε μια κυβέρ­νηση ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστώντας ότι δεν θα υποστεί εκλογική πίεση ανάλογη με αυτήν του 2012.

Χαρακτηριστι­κή ήταν δε η απάντηση του γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Χανιώτι­κα Νέα» σε αναφορά του Παναγιώ­τη Λαφαζάνη (ότι ίσως το ΚΚΕ μετά τις εκλογές δώσει ανοχή σε μια κυ­βέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ότι τέτοιες δηλώ­σεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, προσθέτοντας: «Παραμονές Πρω­τοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωτα­πριλιάς».

Επιστρατεύεται δε το επιχείρημα ότι η ψήφος προς το ΚΚΕ «θα μείνει στο ΚΚΕ» και «δεν θα σου προκύψουν την επόμενη μέρα βουλευτές ή πρώην υπουργοί που χρόνια τώρα ψηφίζουν μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα και σήμερα ντύνονται ΣΥΡΙΖΑίοι ή βάζουν την προβιά άλλων κομμάτων, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι βουλευτές» (Γιάννης Γκιόκας, ANT1).

Το ΚΚΕ προχωρά πλέον στη συ­γκρότηση των ψηφοδελτίων του και, όπως προανήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος σύντομα θα ανακοι­νώσει τη σύνθεσή τους.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...