Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Εκτροχιασμός, αν εφαρμοστούν όλες οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ


Προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο επικεφαλής του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
«Σας λέω με κάθε ειλικρίνια πως εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι είναι «πολύ νωρίς για να κριθεί» τι θα πράξει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος ανέφερε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».

Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, «η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει» εκτίμησε.

Η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...