Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς, κατώτερος των περιστάσεων αλλά και των εκλεγμένων πρωθυπουργών


Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν έκανε τον κόπο να παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στο νέο πρωθυπουργό. Δεν είχε ούτε τη μεγαλοθυμία, ούτε την ευγένεια, ούτε την πολιτική ευπρέπεια να ακολουθήσει τα ήθη και τα έθιμα του Κοινοβουλευτισμού. Δεν ξέρω αν είναι πτοημένος από την ήττα ή επιδεικνύει για μία ακόμη φορά πολιτική ασέβεια και μικρότητα μαζί.
Ως σήμερα ο Σαμαράς φρόντιζε να δείχνει πως αντιλαμβάνεται το κράτος και τη διοίκηση ως ιδιοκτησία του. Ήταν πολλές φορές που η αντιπαράθεσή του με τους πολιτικούς του αντιπάλους είχε τη χροιά αντιπαλότητας με κάποιον εσωτερικό εχθρό της χώρας.
Σήμερα όμως ο Σαμαράς ξεπέρασε τα όρια. Αφού ξεφτέλισε τον κοινοβουλευτισμό, αφού υποβάθμισε τις δημοκρατικές διαδικασίες, αφού ταύτισε τη Βουλή με το καφενείο της, έπιασε πάτο σε αυτό που λέγεται υποτυπώδης συμπεριφορά πολιτικής ευπρέπειας. Απέδειξε απλώς πως δεν την έχει. Κατώτερος όχι μόνο των περιστάσεων αλλά και όλων των εκλεγμένων πρωθυπουργών που φρόντισαν τουλάχιστον να διαιωνίσουν τα πολιτικά ήθη.
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  κάλεσε σήμερα τις πληγείσες  χώρες  από τον  κορονοϊό  να " αφυπνιστούν " και να "συμμετάσχο...