Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Φιντέλ: Δεν εμπιστεύομαι τις ΗΠΑ, αλλά δεν απορρίπτω την προσέγγισηΟ ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης και πρώην πρόεδρος της χώρας Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως για περισσότερο από ένα χρόνο, έγραψε τη Δευτέρα μια επιστολή στην οποία αναφέρει μεν ότι δεν εμπιστεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν απορρίπτει την προσέγγιση με την Ουάσιγκτον.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν έχω ανταλλάξει ούτε μία λέξη με αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει απόρριψη της ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση», δήλωσε ο 88χρονος πρώην αρχηγός της Κούβας, σε επιστολή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Κάθε ειρηνική ή συμπεφωνημένη λύση στα προβλήματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των λαού μας ή κάθε λαού της Λατινικής Αμερικής που δεν συνεπάγεται βία ή τη χρήση βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες», αναφέρει η επιστολή του Φιντέλ Κάστρο.

«Θα υπερασπιστούμε τη συνεργασία και τη φιλία με όλους τους λαούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η πολιτική μας αντίπαλος», συμπληρώνει ο Κουβανός ιστορικός ηγέτης.

Η Κούβα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν στις 17 Δεκεμβρίου, ότι θα αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέτρα υπάρχουν, η εμπιστοσύνη χάθηκε… – Η Ελλάδα «συζητά» απειλούμενη καθημερινά από την Τουρκία

του Δημήτρη Μηλάκα Την ερχόμενη βδομάδα, από τις 17 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, αρμόδιες επιτροπές από Ελλάδα και Τουρκία θα συζητήσουν ...