Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

«Ευκαιρία για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα»

Το μήνυμα του αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Οι Έλληνες με την ψήφο τους στις χθεσινές εκλογές διατράνωσαν τη θέση τους πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας, τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του, στη Βιένη, ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ευρωβουλευτής των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Γεργκ Λάιχτφριντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες της Ελλάδας έχουν κάνει, ήδη, υπερβολικά μεγάλες θυσίες. Μία μακρόχρονη πολιτική ευνοιοκρατίας και η υπαγόρευση λιτότητας της «αντιδημοκρατικής τρόικας» έσπρωξαν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στο περιθώριο της κοινωνίας και στη φτώχεια, με τις μόνιμες ζημίες που προκλήθηκαν να είναι τεράστιες και ως εκ τούτου δεν είναι καθόλου παράξενο που οι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους, ψήφισαν χθες τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Λάιχτφριντ καλεί «να μην υπάρξει τώρα υστερία στην υπόλοιπη Ευρώπη», σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, αλλά, πολύ περισσότερο, «τώρα δίνεται μία ευκαιρία για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ενώ στον τομέα της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησης της διαφθοράς μπορεί να δοθεί σημαντική έμφαση για ολόκληρη την Ευρώπη».
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΠΕΚΑ: Καταβολή επτά επιδομάτων την επόμενη εβδομάδα (ημερομηνίες)

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει και επίσημα ότι τις επόμενες μέρες θα καταβληθούν μια σειρά από  κοινωνικά επιδόματα και παροχές στις παρακάτω ημερο...