Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ποιοί είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα



Τα στελέχη που θα συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.












Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Βήματος ο κ. Νίκος Παππάς θα είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα και στον επικοινωνιακό τομέα της κυβέρνησης.




Ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας.







Στο οικονομικό επιτελείο θα είναι ο κ.Γιάννης Δραγασάκης ως επιπτεύων, ο κ.Γιάνης Βαρουφάκης και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.






Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα αναλάβει ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς.
Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού θα είναι ο Νίκος Ξυδάκης





H κυρία Ράνια Αντωνοπούλου βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας αναμένεται να είναι αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. 





Τα άλλα υπουργεία


Το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γ. Σταθάκης.

Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας.







Εχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Μετανάστευσης, για τη θέση της επικεφαλής ακούγεται το όνομα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.







Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή τη στιγμή η ανάθεσή του στον Ν. Κοτζιά, με υφυπουργό τη κυρίαΝάντια Βαλαβάνη.






Το υπουργείο Αμυνας αναλαμβάνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος. Αναπληρωτής υπουργός ο κ.Τόσκας.







Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Π. Κουρουμπλής, ενώ αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα είναι ο κ. Ανδρέας Ξανθός. Σύμφωνα με πληροφορίες τον Τομέα της κοινωνικής ασφάλισης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης.






Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.






Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών







Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανή η τοποθέτηση του Π. Νικολούδη, σημερινού επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος.






Κεντρικό ρόλο αναμένεται ότι θα παίξει ο Ν. Βούτσης (είτε ως πρόεδρος της Βουλής, είτε ως αναβαθμισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος).




http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...