Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Ολάντ καλεί Τσίπρα στο Παρίσι: Θα είμαστε στο πλευρό σας


Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, καλεί τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Παρίσι, σημειώνοντας πως η Γαλλία “θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας σε αυτήν τη σημαντική περίοδο για το μέλλον της”.

Σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας αναφέρεται πως ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα “να επισκεφτεί γρήγορα” το Παρίσι. Η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας στη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου και είναι πρόθυμη να προωθήσει το διάλογο για να επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, στο πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας που συνενώνει τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε εξάλλου συγχαρεί για τη νίκη του και την Κυριακή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες o Φρανσουά Ολάντ βλέπει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως μια δεύτερη ευκαιρία και για τον ίδιο ώστε να επιχειρήσει εκ νέου αναθεώρηση της κυρίαρχης γερμανικής πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και φέρεται πρόθυμος να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ.
Λίγο μετά το πρώτο “άνοιγμα” προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως “η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη, η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης”. Ερωτηθείς σχετικά με την επιδίωξη του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε σε “δύο αρχές, την "αλληλεγγύη" και την "υπευθυνότητα" απέναντι σε αυτό που βιώνει η Ελλάδα, δηλαδή "μια λιτότητα η οποία είναι ιδιαίτερα οδυνηρή”.

«Οι δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί και οφείλουν να τηρηθούν», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας πως η Γαλλία έχει ήδη «συμμετάσχει οικονομικά στις προσπάθειες που χρειάστηκε να γίνουν για την Ελλάδα», αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης. «Με αυτές τις δύο αρχές κατά νου θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις» με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, επισήμανε ακόμη ο Ολάντ, εξηγώντας πως αυτές «πρέπει να γίνουν, διότι προβλέπονταν». «Είναι η Ευρώπη αυτή που θα τις διεξαγάγει και η Γαλλία θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή», σε ένα «ευρωπαϊκό πνεύμα», πρόσθεσε.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...