Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

«Εφικτή και αναγκαία» η τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξεο Ευ. Βενιζέλος



«Απολύτως εφικτή και απολύτως αναγκαία», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, την κατάληψη της τρίτης θέσης στις εκλογές της Κυριακής από το ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι καταλύτης και ο διαμορφωτής των εξελίξεων» και κάλεσε «όλους τους ανθρώπους του 'χώρου' να έρθουν στην κοίτη της παράταξης, τώρα την Κυριακή, όχι μετά τις εκλογές».
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου ως «οδοιπορικό αλήθειας», το οποίο ολοκληρώνεται την Παρασκευή στη Θράκη, και σημείωσε πως όπου πήγε το μήνυμα είναι παντού το ίδιο για «ενότητα, συσπείρωση και αποφασιστικότητα». «Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, δυνατό, υπερήφανο, αξιοπρεπές, το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός και εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως το θέλησε εξαρχής ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν υποκαθίσταται», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ακόμη ότι το πραγματικό στοίχημα των εκλογών είναι «αν το έθνος θα κάνει ένα βήμα μπροστά για να φτάσουμε στην έξοδο από το μνημόνιο και να φτάσουμε στη νέα φάση ή αν θα κάνουμε επειδή το θέλουμε ή κατά λάθος πολλά βήματα πίσω εξανεμίζοντας τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού μας».
Επίσης, υπογράμμισε ότι «σε σχέση με τους διεθνείς εταίρους εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τη νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, άλλοι την αμφισβήτησαν, άλλοι αρνήθηκαν τη δύναμη της υπογραφής της, εμείς όχι δεν θα κάνουμε αυτό το τεράστιο ιστορικό λάθος». Γι΄ αυτό, τόνισε, το ΠΑΣΟΚ ζητεί να είναι ο τρίτος πόλος. «Εμείς στη διαπραγμάτευση θα είμαστε στο πλευρό του λαού, της ελληνικής οικονομίας και της νόμιμης ελληνικής κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε: «Ζητούμε την τρίτη εντολή γιατί θέλουμε να είμαστε και θεσμικά εγγυητής της εθνικής σταθερότητας που είναι και προοδευτική, γιατί προοδευτικό είναι το ασφαλές, που καλύπτει τον αδύναμο, που επιτρέπει στην οικονομία να αναπτυχθεί», ενώ σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να είναι κυβερνητικό μπαλαντέρ αλλά εθνικός εταίρος.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ λέει τώρα ό,τι έλεγε και το 2012, για μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Ακόμη, τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε σχέση με την ασφάλεια και προοπτική του τόπου, και υπογράμμισε: «Συμφωνούμε με μόνη κόκκινη γραμμή την ασφαλή έξοδο από την κρίση και την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι προοπτικής και μέλλοντος». Είπε ότι αυτή η πορεία έχει πέντε σημεία-προϋποθέσεις:
α) την πολιτική σταθερότητα. Επανέλαβε την πρόταση του 2012 για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, τώρα με κορμό αναγκαστικά το πρώτο κόμμα και τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, με προοδευτικό πρόσημο.
β) την οικονομική σταθερότητα, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, όχι χρεοκοπία, όχι πιστωτικό γεγονός, όχι επιστροφή στο μηδέν, όχι να παραμείνουμε ηθελημένα όμηροι στο μνημόνιο,
γ) εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και συμφωνηθεί από τον Φεβρουάριο του 2012 για το χρέος
δ) θεσμική σταθερότητα, συναινετική εκλογή του ΠτΔ, αλλαγή εκλογικού συστήματος που καταργεί το μπόνους των 50 εδρών και αναθεώρηση του Συντάγματος με ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών,
ε) εθνική σταθερότητα και ασφάλεια, συναίνεση στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας. Κεντρικό στοιχείο αποτελεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με κορμό την απασχόληση.

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε εκ νέου σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για αδιέξοδες στρατηγικές του άγαρμπου εκφοβισμού και του αφελούς ή κουτοπόνηρου εφησυχασμού που προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα, αντιστοίχως, και σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει την πολιτική της αλήθειας και λέμε ότι η χώρα θα βρεθεί ακέραια και ασφαλής στις κάλπες, αλλά από κει και πέρα ο κάθε πολίτης ατομικά αποφασίζει πού θα πάμε».
Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Σεργκέι Στάνισεφ που παρέστη στην εκδήλωση για να μεταφέρει στο ΠΑΣΟΚ την καθαρή αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, ένα μήνυμα, όπως είπε, υποστήριξης αλλά και ενότητας του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κινήματος.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Στάνισεφ εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στο ΠΑΣΟΚ για τις επικείμενες εκλογές και σημείωσε ότι τώρα είναι η στιγμή της συσπείρωσης για να μπει οριστικά η Ελλάδα σε μια πορεία ανάπτυξης, σταθερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και η ώρα να αναγνωριστεί ότι αν η Ελλάδα απέχει μόνο ένα βήμα από την έξοδο από την κρίση, αυτό οφείλεται στη συνέπεια και την υπευθυνότητα που επέδειξε το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα. Ακόμα, είπε ότι σε τέσσερις μέρες θα γνωρίζουμε τη δημοκρατική απόφαση των πολιτών και όλοι πρέπει να την σεβαστούν.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Καψής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρίστος Βερελής, Καπετάν Ερμής, Κώστας Γείτονας, Νάσος Αλευράς, Γιώργος Ρωμαίος, Ηλίας Μόσιαλος, Βασίλης Έξαρχος, Λάμπρος Κανελλόπουλος κ.α.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...