Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Συλβάνα Ράπτη: «Η χώρα μετράει πάνω απ’ όλα»


«Στο ειδικό μισθολόγιο πρέπει να ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Η άσπρη μπλούζα είναι στολή. Η δουλειά μας είναι πολύ σκληρή και πρακτικά δεν έχει ωράριο. Να το κοιτάξετε αυτό. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο». Είναι μόνο μερικά απ' αυτά που ακούει η Συλβάνα Ράπτη στην περιοδεία της στο Νοσοκομείο Ελενα. Φυσικά, δεν λείπουν και οι ευχές για επιτυχία στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.
«Το Μαιευτήριο Ελενα βρίσκεται πάντα στον προγραμματισμό των επισκέψεών μου σε εργασιακούς χώρους από το 2004 που ήμουν για πρώτη φορά υποψήφια. Είναι γούρικο! Αλλά πέρα απ' αυτό ο χώρος της Υγείας θέλει πολλή φροντίδα. Η υγειονομική περίθαλψη αφορά τους πάντες κι έχει σημασία
να ακούσουμε τα προβλήματα» λέει η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη.
Το εικοσιτετράωρο όμως για τη Συλβάνα έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα: έγερση στις 6 για ενημέρωση και σημειώσεις με ηρεμία, πριν ξεκινήσει το ατέλειωτο τρεχαλητό. Επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, περιοδείες στις γειτονιές, εκδηλώσεις συλλόγων για το παραδοσιακό κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τηλεφωνήματα και κομματικές συσκέψεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Στόχος μας, εξηγεί στο ακροατήριό της, είναι η τρίτη θέση: «Το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει με αξιοπιστία τον ρόλο του εγγυητή για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, γιατί διαθέτει τη γνώση, την υπευθυνότητα και πολύ σκληρά βιώματα. Θα εμπιστευτείτε αυτόν το καταλυτικό ρυθμιστικό κρίσιμο ρόλο στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ή στο νεόκοπο θολό Ποτάμι, που υποδύεται το καινούργιο ενώ στην πραγματικότητα στα νερά του επιπλέουν γνωστά παλαιά υλικά από διάφορους πολιτικούς χώρους που επιχειρούν είτε να «ξεπλυθούν» είτε να ικανοποιήσουν προσωπικές πολιτικές ματαιοδοξίες;».

Βέλη κατά Γιώργου. Στην επισήμανση που έρχεται από έναν ακροατή ότι «η τρίτη θέση θα 'τανε σίγουρη για το ΠΑΣΟΚ αν δεν έκανε κόμμα ο Γιώργος» η κυρία Ράπτη είναι ξεκάθαρη: «Ναι, έτσι είναι φίλε μου, όπως τα λες. Αυτή τη σιγουριά - όχι για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη χώρα - τη βάζει σε ρίσκο η εκτός τόπου και χρόνου κίνηση του Γ. Παπανδρέου. Γιατί είναι ακατανόητο και άδικο και για τον ίδιο να έχεις ξεκινήσει μια πολιτική, να έχεις ψηφίσει τα Μνημόνια και στο κρίσιμο παρά ένα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την επάνοδο στην κανονικότητα, να θυμάσαι τις διαφωνίες και τις διαφοροποιήσεις που ποτέ δεν ήσουν παρών δύο χρόνια τώρα για να τις παλέψεις και να τις εξηγήσεις».
«Μας πληγώσατε με τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία», της λέει μια παλιά γνώριμη στη βόλτα στη Φωκίωνος Νέγρη. «Λέτε να το θέλαμε, λέτε να υπήρχε μια άλλη ευκολότερη λύση και να την αφήσαμε κατά μέρος; Ούτε για μένα ήταν το καλύτερό μου η κυβέρνηση συνασπισμού με τη ΝΔ. Αλλά αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι η χώρα. Γι' αυτό πήραμε αυτή τη δύσκολη απόφαση της ευθύνης. Στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε η χώρα και στέκεται όρθια και δεν υποστήκαμε όσα υπέστησαν οι Κύπριοι με το κούρεμα των καταθέσεων. Σας θυμίζω ότι τον Μάιο του 2012 το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά όλοι αρνήθηκαν γιατί, αντί να σκεφτούν τη χώρα και τους πολίτες και τις θυσίες που είχαν κάνει μέχρι τότε, σκέφτηκαν ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά, και πήγαμε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012» απαντά με αποφασιστικότητα.

«Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός θα είναι η καταδίκη της χώρας»
«Την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και για δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης τη διατυπώνουμε και πάλι, γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια των δεύτερων εκλογών. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός θα είναι η καταδίκη της χώρας» λέει η Συλβάνα Ράπτη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, κατάγεται από τη Λευκάδα αλλά πολιτεύεται στην Α’ Αθηνών. Σε αυτή την εκλογική περιφέρεια εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος επί δημαρχίας Δημήτρη Μπέη, εκπροσωπώντας τη νεολαία.

«Στα δύσκολα είμαι πάντα παρούσα»
Στην Α’ Αθηνών εκλέχτηκε βουλευτής πριν από δέκα χρόνια στις εκλογές του Μαρτίου του 2004, όταν και πάλι το ΠΑΣΟΚ περνούσε δυσκολίες. Επανεξελέγη το 2007 και από το 2009 έως το 2014 ήταν ευρωβουλευτής. Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν και πάλι υποψήφια για την Ευρωβουλή. Πήρε 100.000 σταυρούς πανελλαδικά, αλλά έμεινε εκτός. Τώρα είναι και πάλι υποψήφια στην Α’ Αθηνών γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά: «Στα δύσκολα είμαι πάντα παρούσα». 
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2025

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. ...