Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Οι πιθανές ημερομηνίες για εκλογή ΠτΔ και ψήφο εμπιστοσύνης


Το "σενάριο" να τρέξουν παράλληλα οι διαδικασίες από τη μια, της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή και από την άλλη, των προγραμματικών δηλώσεων και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, ακούγεται έντονα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 7 - 8 Φεβρουαρίου, η νέα Βουλή να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία ή δύο ψηφοφορίες, οι οποίες δεν χρειάζεται να απέχουν μεταξύ τους πέντε ημέρες όπως στην πρώτη διαδικασία στην προηγούμενη Βουλή. Υπενθυμίζεται, ότι στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται και πάλι 180 ψήφοι, ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία χρειάζονται 151.

Επιπλέον, όσον αφορά στις προγραμματικές δηλώσεις το Σύνταγμα ορίζει
ότι η συζήτηση πρέπει να αρχίσει στη Βουλή μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Συνεπώς, αν η ορκωμοσία τελεστεί αύριο ή μεθαύριο τότε το 15ήμερο εκπνέει στις 9 - 10 Φεβρουαρίου.

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, η διαδικασία να αρχίσει πιθανότατα το Σάββατο 7 ή την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9/10 ή της Τρίτης 10/10 με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουπόνια για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές -Ποιοι τα δικαιούνται

Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι στόχος για το 2020 του προέδρου Δημήτρη Μουλιάτου και του νέου...