Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Δύο οικονομικά «αγκάθια» ύψους 11 δισ. αντιμετωπίζει η Αθήνα ως τον ΜάρτιοΔυο οικονομικά «αγκάθια» θα αντιμετωπίσει έως τον Μάρτιο η κυβέρνηση, λόγω των υψηλών οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας, που ανέρχονται σε 11 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Το πρώτο «εμπόδιο» είναι η ανάγκη αναχρηματοδότησης εντόκων γραμματίων που λήγουν, ύψους 7 δισ. Τα έντοκα θα πρέπει να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τις ελληνικές τράπεζες, με δεδομένο ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην Ελλάδα, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας.

Δεύτερο «εμπόδιο» είναι η ανάγκη μιας ακόμα έκδοσης εντόκων γραμματίων, ύψους 4 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του Δημοσίου κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Όπως σημειώνει ωστόσο η ΚτΚ, ερωτηματικά παραμένουν για το κατά πόσον οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να στηρίξουν τις ανάγκες του Δημοσίου και να επανέλθουν πλήρως στις δημοπρασίες εντόκων, με δεδομένο μάλιστα πως η ροή ρευστότητας από την ΕΚΤ είναι διασφαλισμένη μόνο εφόσον η χώρα μας βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιοι δικαιούνται κουπόνια για δωρεάν διακοπές

Την παροχή φορολογικών κινήτρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να παρέχουν στους εργαζομένους τους εταιρικά κουπόνια για να πάνε...