Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Καθησυχάζει το Πεκίνο για την Ελλάδα ο Μανουέλ Βαλς


Τις ανησυχίες του Πεκίνου σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη επιχείρησε να κατευνάσει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος ερωτήθηκε ευθέως για το θέμα από τον Κινέζο ομόλογό του χθες.
Ο κ. Βαλς διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει ανησυχία» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρέπει να παραμείνει, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το είπε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς», απάντησε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε Κινέζα δημοσιογράφο έπειτα από την ομιλία του στο Πεκίνο για τις σινο-γαλλικές σχέσεις.
«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά. Αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα, έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε.
Χθες, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Μανουέλ Βαλς με τον Kινέζο ομόλογό του, ο Λι Κετσιάνγκ ρώτησε ευθέως τον Μανουέλ Βαλς εάν η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μητσοτάκης: Σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορωνοϊού

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε απ...