Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο που προτίθεται να αναπτύξει η κυβέρνηση.
Στο επίκεντρο είναι η βούληση για καταπολέμηση της διαφθοράς, η διαφάνεια, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση το περιουσιολόγιο.
Οι άξονες αυτού του σχεδίου είναι οι ακόλουθοι:
> Η βούληση της κυβέρνησης για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σε συνδυασμό με την αναθεώρηση προς τα κάτω, των «εξωπραγματικών στόχων» για πρωτογενή πλεονάσματα που υπάρχουν μέχρι το 2020.
> Η χρηματοδότηση του προγράμματος εθνικής ανασυγκρότησης που προβλέπει ένα νέο, ευρωπαϊκό New Deal, που να συμπληρώνει το πακέτο Γιούνκερ.
> Αναπροσανατολισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
> Εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος, κάτι που όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Σουλτς βρήκε πολύ λογικό.
> Λήψη αναγκαίων μέτρων βιωσιμότητας του χρέους και να δοθεί λύση με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους, να υπάρξει μορατόριουμ αποπληρωμής των τόκων και ρήτρα ανάπτυξης.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...