Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Εκλογικός «γάμος» ΔΗΜΑΡ-«Πρασίνων»


Μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Αγίου Κωνσταντίνου αποφάσισε την κοινή κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα του Νίκου Χρυσόγελου. Παρόλα αυτά, η απόφαση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ δεν έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από μεγάλο μέρος των στελεχών του κόμματος, ενώ τουλάχιστον 5 βουλευτές δε θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Ως τώρα, υποψήφιοι με το νέο σχήμα θα είναι μόνο οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Νίκος Τσούκαλης, ενώ από την εκλογική μάχη θα απόσχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασημίνα Ξηροτύρη, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Μαρία Ρεπούση και ο Γιάννης Πανούσης. Εξάλλου, οι προαναφερθέντες πρότειναν, κατά το Διαρκές Συνέδριο, να αποφασιστεί ότι δεν κατεβαίνει η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, αλλά η πρότασή τους δεν μπήκε σε ψηφοφορία και οι ίδιοι αποχώρησαν από το Συνέδριο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων εδράζεται «σε κοινό πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με πολιτικό περιεχόμενο διεκδικήσεων για την κοινωνία, για την Ελλάδα, για τους πολίτες αυτού του τόπου, με ένα πρόγραμμα υπεύθυνο, με ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδικεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με σταθερότητα και ευθύνη».
Παράλληλα, και ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι πρόκειται για έναν νέο πόλο και όχι απλώς για την συνεργασία δύο κομμάτων.
 http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...