Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Χαραλαμπίδου: Αποδιοργανωμένες οι υπηρεσίες της περιφέρειας


Picture 0 for Χαραλαμπίδου: Αποδιοργανωμένες οι υπηρεσίες της περιφέρειας
Σε αποδιοργάνωση βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας της διοικητικής μεταρρύθμισης και της εφαρμογής των μνημονίων, τονίζει η υποψήφια περιφερειάρχης με τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της περιφέρειας.
Όπως τονίζει, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται είναι ο μειωμένος αριθμός των υπαλλήλων και το πλήθος των «αόρατων» εργαζομένων με πεντάμηνες συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας, να καλούνται να διεκπεραιώσουν μεγάλο όγκο εργασίας, ιδιαίτερα ενόψει των τριπλών εκλογών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξής της, η κα Χαραλαμπίδου άκουσε τα ζητήματα που
της έθεσαν οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια, όπως ο νόμος Μανιτάκη, η αξιολόγηση των υπαλλήλων, η εκχώρηση δομών σε ιδιώτες, η δραματική μείωση των πόρων και του προσωπικού, οι μεγάλες μειώσεις των μισθών, το «πάγωμα» των εξελίξεων, και οι τεράστιες, όπως τις χαρακτηρίζει, ελλείψεις σε εξοπλισμό και γραφική ύλη, που αφορούν ακόμη και βενζίνη για να κινηθούν τα οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Στη συνάντηση η κα Χαραλαμπίδου ανέφερε την σημασία του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας στην εκκίνηση μίας νέας προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αναζωογόνηση της Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε τη στήριξή της στους εργαζόμενους, έκανε λόγο για υποστελέχωση του θεσμού και ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό και έδωσε ραντεβού για την 1η Σεπτέμβρη, εκδηλώνοντας την πρόθεση να τους ξαναδεί ως περιφερειάρχης.
Η κα Χαραλαμπίδου συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Θεοδωρόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Γιάννη Γρηγοριάδη, Κριστίνα Μακνέα και Γεωργία Μπαλτατζή.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...