Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου θεωρούν ότι θα βγάλουν στη χειρότερη περίπτωση τρεις ευρωβουλευτές


Με στόχο να αυξήσει το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 (6,71%), να εξασφαλίσει τουλάχιστον διψήφιο νούμερο και να βγάλει στη χειρότερη περίπτωση τρεις ευρωβουλευτές, η Χρυσή Αυγή ρίχνεται στην αυριανή μάχη των ευρωεκλογών με περισσή αισιοδοξία. Στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου θεωρούν «παγιωμένη» την τρίτη θέση ανάμεσα στις συμμετέχουσες πολιτικές δυνάμεις, ενώ δεν λείπουν και κάποιοι που κάνουν λόγο για «ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα». Ελπίδα τους είναι να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν οι νέοι οι οποίοι στην πλειονότητά τους απείχαν την περασμένη Κυριακή και πολλοί από τους οποίους, σύμφωνα τουλάχιστον με το επιτελείο της Χρυσής Αυγής, διάκεινται θετικά προς το κόμμα.


Παράλληλα, επικρατεί ενθουσιασμός από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και ειδικά του Δήμου της Αθήνας, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης διπλασίασε τα ποσοστά του κόμματος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012 και τα τριπλασίασε σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2010, ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας η δύναμη της Χρυσής Αυγής αυξήθηκε σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Οπως λένε, «παρά το κλίμα τρομοκρατίας, τις παράνομες διώξεις και τους μισούς βουλευτές τους στη φυλακή», κατάφεραν να ανεβάσουν εντυπωσιακά τα ποσοστά τους και προαναγγέλλουν «ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις» για αύριο.

Αποχή και άκυρο

Οσον αφορά τη στάση τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προκρίνουν είτε την αποχή είτε το άκυρο, υποστηρίζοντας ότι οι «ψήφοι μας είναι μπετόν αρμέ» και ότι «δεν τους θεωρούμε πρόβατα. Εχουν και κρίση και γνώμη». Εκτός από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, βάλλουν επίσης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζουν «ουρά της κυβέρνησης».
Επίσης υποστηρίζουν ότι σε βάρος τους όλο αυτό το διάστημα έλαβε σάρκα και οστά ένας «ολοκληρωτικός πόλεμος με χρήση των δομών του κράτους», με πλήρη αποκλεισμό τους από τα ΜΜΕ, υφαρπαγή ψήφων κατά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και απόκρυψη της πραγματικής δύναμης της Χρυσής Αυγής σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διαμαρτύρονται και για την απαγόρευση από την κυβέρνηση της συνέντευξης του γ.γ. του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου στη δημόσια τηλεόραση, κάτι που δεν συνέβη με τους υπόλοιπους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές. Στις προτεραιότητές τους θέτουν τη διενέργεια λογιστικού ελέγχου του χρέους, προκειμένου να φανεί «πόσο πραγματικό είναι», καθώς και το σκοπιανό ζήτημα, για το οποίο θα πρέπει «οι γείτονες να ξεχάσουν οποιοδήποτε παράγωγο ή συνθετικό».

«Θα ανησυχήσουν κι άλλο»

Σε μήνυμά του για τις ευρωεκλογές ο Νίκος Μιχαλολιάκος επισημαίνει ότι «η ξενόδουλη εξουσία, η χούντα του Μνημονίου πρέπει επιτέλους να πληρώσει! Και ο καλύτερος τρόπος για να πληρώσει είναι μια δυνατή, μια ελεύθερη και εθνικιστική Χρυσή Αυγή. Το βράδυ της 25ης Μαΐου θα έχουν πολύ περισσότερους λόγους για να ανησυχούν. Και η δική τους ανησυχία αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα για το έθνος μας».
Οσον αφορά τις επαφές της Χρυσής Αυγής με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς στην Ευρώπη, όπως λένε, βρίσκονται σε επικοινωνία με κάποιους σχηματισμούς, αλλά η επίσημη σύμπραξη θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές, όταν θα έχει καταγραφεί και η εκλογική απήχησή τους. Προβλέπουν, πάντως, ότι καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αυτή θα έχουν οι ίδιοι και το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έρευνα Eteron: Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλύτερος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση – Όλη η κατάταξη

Ο Ανδρέας Παπανδρέου , ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, νικητής τριών εκλογικών αναμετρήσεων και μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας από το 1974, θεωρείτ...