Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σκέψεις πριν τις κάλπες

Σκέψεις πριν τις κάλπες

Ένας διαδικτυακός φίλος αυτές τις μέρες έτυχε να βρίσκεται σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου επίσης διεξάγονται Ευρωεκλογές. Η εντύπωση που αποκόμισε; Μετά βίας αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. Ο κόσμος ασχολείται με την καθημερινότητά του.

Αυτή η παρατήρηση μοιραία δημιουργεί μια συνειρμική σύγκριση με το τι εξακολουθεί να συμβαίνει στη χώρα μας εν έτει 2014 και μάλιστα εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης.
Μεγάλες συγκεντρώσεις, παράνομη αφισοκόλληση, μεγαλόστομες υποσχέσεις και κενή αντιπαράθεση με στόχο την κομματική πόλωση, κλείσιμο των σχολείων επί διήμερο, εκλογικές άδειες στους εργαζόμενους, μετακίνηση ετεροδημοτών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, μεγάλη αργοπορία στην καταμέτρηση ψήφων σε κάποιους δήμους -σε βαθμό που ν’ αναρωτιέται κανείς για τη διαφάνεια.
Δεν θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι διαφορετικά; Ασφαλώς και θα μπορούσαν. Επιβάλλεται πια όλα
αυτά να εκλείψουν. Αφενός ήρθε πια η ώρα το πολιτικό προσωπικό ν’ αλλάξει νοοτροπία και αφ’
ετέρου πρέπει να γίνει χρήση της τεχνολογίας. Θα μπορούσαν να ισχύουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες, που θα εξασφάλιζαν αποτελεσματικότητα, ταχύτητα, διαφάνεια και οικονομίες κλίμακας. Χωρίς να απαιτούνται περιττές μετακινήσεις, ατελείωτες ώρες καταμέτρησης ψηφοδελτίων και αμέτρητες σπαταλημένες ανθρωποώρες. Δεν είναι ανάγκη να εφεύρουμε τίποτα εμείς. Θα ήταν αρκετό να εφαρμόσουμε τα συστήματα που χρησιμοποιούν άλλες χώρες.
Την τελευταία τετραετία ακούμε διαρκώς για μεταρρυθμίσεις, αλλά ουσιαστικά αυτές επικεντρώνονται στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή να γίνει μια πραγματική τομή στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και ανάδειξης του πολιτικού προσωπικού;
http://www.koinonikossyndesmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...